Verbind je met ons

HomeGevechtssporten

Slaat Francis Ngannou ook Stipe Miocic in de eerste ronde knock-out?

Een MMA-gevecht om je vingers bij af te likken zaterdag op zondagnacht: Stipe Miocic en Francis Ngannou strijden dan om de UFC-wereldtitel in het zwaargewicht. Drie jaar geleden stonden deze twee giganten ook al tegenover elkaar. Toen won Miocic. Nu weer? BetFIRST heeft zo zijn twijfels!

Wordt Miocic zondag onttroond?

Stipe Miocic is de huidige kampioen, was in het eerste gevecht met Ngannou duidelijk de betere en wordt gezien als de beste zwaargewicht aller tijden, maar toch gaat hij niet als favoriet het gevecht in. Hoe komt dat? Dat zit zo: de Amerikaan is inmiddels 38 jaar en maakte in de trilogie met Daniel Cormier niet de allerbeste indruk. Weliswaar won hij twee van de drie gevechten, maar er was ook veel kritiek op Miocic, vooral uit Amerika… Het beste zou er wel af zijn en dit is voor Francis Ngannou dé uitgelezen kans om eindelijk wereldkampioen te worden. Met de vorm van de in Kameroen geboren Ngannou zit het in ieder geval wel goed.

Bekijk de noteringen hier:

Francis Ngannou wint van Stipe Miocic (notering van 1.80)

Ngannou niet te stoppen

In januari 2018 verloor Francis Ngannou nog van Stipe Miocic en vervolgens ook van Derrick Lewis, maar daarna is er echt iets veranderd. ‘The Predator’ won flink aan spiermassa en groeide uit tot de meest gevreesde vechter in de koningsklasse van de UFC. De afgelopen jaren liet hij niets van zijn tegenstanders heel, want gevaarlijke vechters als Curtis Blaydes, Cain Velasquez, Junior dos Santos en Jairzinho Rozenstruik gingen in no-time en allemaal in de eerste ronde tegen het canvas. Alleen Dos Santos hield het iets langer dan een minuut vol (71 seconden), de rest ging allemaal binnen 45 seconden knock-out. Ngannou lijkt dus beter dan ooit. Pakt de 34-jarige gigant uit Kameroen zondag de wereldtitel met opnieuw een knock-out in de eerste ronde?

Bekijk de noteringen hier:

Opnieuw een eerste ronde knock-out van Francis Ngannou (notering van 2.03)

Must See

More in Gevechtssporten