Verbind je met ons

HomeGevechtssporten

Clash of the Dunes

Andy-Ruiz-Jr---Anthony-Joshua---Clash-of-the-Dunes---betFIRST

Vergeet de legendarische verhalen die u hoorde over The Fight of the Century (Floyd Mayweather Jr. vs Manny Pacquiao), Thrilla in Manila (Muhammad Ali vs Joe Frazier) en The Rumble in the Jungle (Mohamed Ali vs George Foreman). Vanavond mogen Anthony Joshua en Andy Ruiz Jr in de Clash of the Dunes uitmaken wie de beste bokser is bij de zwaargewichten, de meest tot de verbeelding sprekende gewichtsklasse in het boksen. Het decor? Een boksring in een zaal met 15.000 plaatsen in the middle of nowhere in het Saudische Diriyah, een buitenwijk van de hoofdstad Ryad.

Een goede zes maanden geleden, tijdens zijn eerste gevecht buiten Groot-Brittanniƫ, moest Joshua tegen alle verwachtingen in zijn wereldtitels inleveren aan Ruiz Jr. De 30-jarige zoon van Mexicaanse immigranten begint opnieuw als underdog aan de rematch en ziet er op het eerste gezicht niet fit uit om zijn stunt van een goede zes maanden geleden te herhalen. Maar Fat Andy, een bijnaam die dateert van zijn schooltijd, heeft niets te verliezen. Al beseft hij dat er ook commerciƫle belangen op het spel staan. Bij winst krijgt hij het initiatief om volgend jaar een kamp te organiseren tegen de winnaar van de rematch tussen Deontay Wilder en Tyson Fury, de nummers een en twee in de zwaarste gewichtsklasse.

Joshua van zijn kant aast op revanche. Hij weet zich al verzekerd van 36 tot 54 miljoen euro aan inkomsten – een veelvoud van de 9 miljoen euro die Ruiz Jr zal vangen – maar wil bovenal het affront van begin juni uitwissen. En zijn verloren WBA Super-, IBF- en WBO- titel bij de zwaargewichten heroveren. Joshua verloor in vergelijking met de eerste kamp in juni 5 kilogram en zou in theorie dus aan mobiliteit gewonnen hebben. De Engelsman heeft hoe dan ook geen recht op een nieuwe misstap.

 

Must See

More in Gevechtssporten