Verbind je met ons

HomePremier League

Raast de pletwals van Pep Guardiola ook over Leicester City?

Manchester City-Leicester City

De kerstperiode is aangebroken en dat ademt toch maar één ding? Premier League-voetbal natuurlijk!

De spelers krijgen op Kerstmis traditiegetrouw een dagje vrij, maar op tweede kerst – Boxing Day dus – moeten ze wel aan de slag.

Affiche om in de gaten te houden: Leicester City brengt het Manchester City van Pep Guardiola een bezoekje.

Online weddenschappen plaatsen? Alles wat je moet weten over deze wedstrijd en de meest interessante noteringen lees je hieronder bij betFIRST!

Onhoudbaar.  

Supporters van Leeds en Newcastle moesten de afgelopen weken met lede ogen toezien hoe hun wankelende ploegen naar de slachtbank werden geleid.

Beide teams kregen een bakje vol: Leeds ging met indrukwekkende 7-0 cijfers onderuit en ook de Magpies kregen er vier om de oren.

Het typeert het Manchester City van de laatste maanden, want ze razen alweer door de competitie. Sinds de pijnlijke 0-2 nederlaag tegen Crystal Palaca pakten Kevin De Bruyne en co 24 op 24 met sprankelend voetbal.

Eerder dit seizoen legden ze er ook tegen Norwich, Arsenal en Leipzig al minstens vijf in het mandje. Daarbij wonnen The Citizens zes van de laatste acht thuismatchen tegen The Foxes.

Op tweede kerst winnen ze dus met twee goals verschil, toch?

Manchester City asian handicap -1.75 (notering van 1.68)

 

Vanaf de eerste minuut. 

Manchester City heeft er dit seizoen opnieuw een handje van weg om tegenstanders meteen bij de keel te grijpen. Bij Club Brugge kunnen ze er helaas van meespreken…

Hoge en verstikkende pressing is hun handelsmerk en dat resulteert vaak al in doelpunten in de eerste helft.

In vier van hun laatste vijf Premier League-matchen had blauw-wit al voor de rust twee keer de weg naar de netten gevonden.

Bovendien heeft Leicester City dit seizoen heel wat defensieve problemen: ze slikten al 27 tegengoals in 16 matchen. Niemand uit de top dertien doet slechter.

Leicester speelde trouwens ook midweek een intense match tegen Liverpool, waarbij het met Söyüncü en Pereira twee verdedigers zag uitvallen.

Vogel (of vos?) voor de kat?

Man City scoort minstens twee keer in de 1e helft (notering van 2.70)

 

Must See

More in Premier League