Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Cercle versus Club: Welke Brugse ploeg mag zich opnieuw ‘ploeg van ’t stad’ noemen?

Cercle Brugge-Club Brugge

Het is opnieuw zover: de Brugsche derby! Een treffen tussen oude rivalen uit het groene en blauwe kamp.

Een wedstrijd waar er traditiegetrouw veel spanning op zit, want David zou Goliath maar wat graag nog eens verslaan. Slagen ze daar in op tweede kerst?

Online weddenschappen plaatsen? Alles wat je moet weten over deze Brugse derby en de meest interessante noteringen lees je hieronder bij betFIRST!

Prestigeduel.

Club Brugge haspelt de afgelopen jaren de wedstrijden uit de Jupiler Pro League bijwijlen op automatische piloot af, maar voor de derby zetten ze zichzelf vaak graag extra scherp.

Dat zien we ook duidelijk aan de resultaten… Van de laatste twaalf derby’s won blauw-zwart er maar liefst negen en verloor het niet één keer.

Voor een overwinning van Cercle moeten we al terug naar oktober 2013, toen Stephen Buyl en Junior Kabananga de 2-0 eindcijfers vastlegden.

Daarenboven won Club Brugge ook de afgelopen twee derby ‘op verplaatsing’. Wist je trouwens dat Club Brugge meer punten verliest in thuisduels dan uit?

De wedstrijd wordt helaas achter gesloten deuren gespeeld, dus de Cercle-aanhang kan hun team niet aanmoedigen.

Club Brugge wint (notering van 1.90)

 

Toppers voorin.

Club Brugge heeft de afgelopen tien jaar een hoop sterke aanvallende spelers gehad, maar het lijkt er toch op dat de twee allerbeste op dit moment samenspelen.

We hebben het uiteraard over Noa Lang en Charles De Ketelaere.

Beide heren werken de laatste weken aan de statistieken en zoiets zie je meteen aan de resultaten: Club pakte een mooie dertien op vijftien en scoort bovendien opnieuw bijzonder vlot.

In de afgelopen vijf duels kwam Club Brugge telkens minstens twee keer tot scoren en in vier gevallen was dat zelfs minstens drie keer.

Raast de tandem zondag ook over Cercle Brugge?

Club Brugge scoort minstens twee keer (notering van 1.80)

 

Must See

More in Jupiler Pro League