Verbind je met ons

HomeMotorsport

Profiteert Max Verstappen in Bahrein van kwetsbaarheid Mercedes?

De start van een nieuw Formule 1-seizoen! Na een winterbreak van ruim drie maanden gaan we komend weekend racen in Bahrein. Meer op betFIRST!

De start van een nieuw Formule 1-seizoen! Na een winterbreak van ruim drie maanden gaan we komend weekend weer racen. Traditiegetrouw is Australië de eerste Grand Prix, maar door de coronaproblematiek is dat net als vorig seizoen dit jaar niet het geval. We beginnen namelijk in Bahrein. Wie is zondag de favoriet? Je leest het bij betFIRST!

Mercedes na zeven jaar eindelijk kwetsbaar?

Heeft Mercedes tijdens de testdagen verstoppertje gespeeld of zijn er echt problemen bij de wereldkampioen van de laatste zeven jaar? Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hadden in de aanloop naar dit seizoen de nodige problemen, want zowel de snelheid als de betrouwbaarheid van de auto liet te wensen over. Niet één keer klokte Hamilton de snelste tijd en van alle coureurs reed hij de minste rondjes. Is dit het jaar dat Mercedes kwetsbaar is?

Wint Verstappen in Bahrein?

De grootste concurrent van Mercedes is dit jaar Red Bull Racing, dat werd in de testdagen wel duidelijk. Max Verstappen was op alle testdagen dat hij in actie kwam de snelste, terwijl teamgenoot Sergio Perez zich focuste op de longruns en flink wat kilometers reed. Bovendien stapt motorleverancier Honda na dit seizoen uit de Formule 1 en daarom heeft het besloten om de motorupdate van 2022 naar voren te halen. Verstappen, Red Bull Racing en Honda gaan dus volle bak op jacht naar de wereldtitel. Betaalt dat zich in Bahrein al uit?

Bekijk de noteringen hier:

Max Verstappen wint de Grand Prix van Bahrein (notering van 2,50)

Max Verstappen wordt wereldkampioen (notering van 3,50)

Must See

More in Motorsport