Verbind je met ons

HomeWielrennen

Peter Sagan wil Boonen achterna

Peter Sagan

Geen Niki Terpstra aan de start van de 117de Parijs – Roubaix komende zondag. De held van vorig seizoen – winnaar van de Ronde en derde in de kasseienkoers – moet verstek geven wegens een blessure. De andere favorieten verschijnen morgen wel op het appel. In willekeurige volgorde zijn dat: Wout van Aert, Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Yves Lampaert, Oliver Naesen en Dylan van baarle. Vier Belgen, een Slovaak en een Nederlander.

Sagan heeft er een belabberde voorbereiding opzitten en kon dit voorjaar nog geen enkele wedstrijd winnen. Met de hulp van zijn oudere broer Juraj zal hij wil bewijzen waarom hij een van de meest talentvolle wielrenners van zijn generatie genoemd wordt. De 29-jarige Slovaak zou de eerste renner sinds Tom Boonen in 2008 en 2009 kunnen zijn die twee keer na elkaar triomfeert in De Hel van het Noorden.

Na zijn top tien plaats vorige week in Oudenaarde krijgt Greg Van Avermaet dit weekend een herkansing in een klassieker dit hij twee jaar geleden won. In een man-tegen-mangevecht, en daar draait Parijs – Roubaix voornamelijk om, is Van Avermaet normaal sterker dan 99% van het peloton.

Peter Sagan wint @ 5.30

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips
** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Wielrennen