Verbind je met ons

HomeWielrennen

Crossers boven in Vlaanderens Mooiste

Het belang van De Ronde kan niet genoeg benadrukt worden. Zelfs de voetbalclash tussen Club Brugge en Standard die op zondag was gepland, werd speciaal voor de hoogmis van de Belgische koers naar maandag verplaatst.

Afgaande op de huidige machtsverhoudingen moet de winnaar uit het team Deceuninck–Quick.Step komen. Met de steun van een steeds beter wordende Philippe Gilbert kunnen favorieten Zdeněk Štybar en Bob Jungels de benen stilhouden en zich enkel concentreren op de finale.

Wie nog?

Andere (schaduw)favorieten zijn Niki Terpstra, winnaar van de vorige editie, en Wout Van Aert. Bij die laatste is het wel de vraag hoe de wisselwerking zal zijn met zijn nieuwe ploegmaats van Team Jumbo-Visma. En we vergeten natuurlijk zijn mede-crosser Mathieu van der Poel niet, woensdag nog winnaar van Dwars Door Vlaanderen.

En wat met Greg Van Avermaet? De dertiger eindigde twee keer tweede en een keer derde in Vlaanderens Mooiste. Hij vindt van zichzelf dat hij kan als eerste over de meet kan rijden in Oudenaarde, maar een zege is wellicht te hoog gegrepen voor de coureur van het CCC team. Als hij goede benen heeft, mag de Oost-Vlaming zeker een plaats op het podium claimen.

Zdeněk Štybar wint de Ronde @ 7.75

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips
** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Wielrennen