Verbind je met ons

HomeWielrennen

Heuveltemmer Schachmann outsider voor eindwinst

Waar blijft Peter Sagan? Mei zit er aan te komen en voor het eerst sinds 2015 heeft de Slovaak geen enkele zege of podiumplaats te pakken in een van de Vlaamse klassiekers. Er wordt getwijfeld of Sagan dit weekend beter zal doen dan zijn vierde plaats van een jaar geleden. Op dit moment lijkt hij gewoon niet goed genoeg om in de beslissende fase van een eendagswedstrijd het verschil te maken.

De grote troef bij BORA-Hansgrohe dit jaar is dus Maximilian Schachmann. Hij kan een heuvel temmen als de beste en meteen doortrekken wanneer zijn tegenstanders even naar adem moeten happen. Bij zijn eerste en enige deelname aan de Amstel Gold Race in 2017 bolde de geboren Berlijner als 105de over de meet, maar na vier etappezeges in de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Cataloniƫ wordt hij door veel waarnemers als outsider getipt.

Een andere kanshebber is Mathieu Van der Poel, die een thuismatch rijdt in Nederlands Limburg en indruk maakte met zijn overwinning in de Brabantse Pijl. Voor Greg Van Avermaet is de Amstel Gold Race de laatste kans op winst in een voorjaarsklassieker.

Maximilian Schachmann wint de Amstel Gold Race @ 11.00

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Wielrennen