Verbind je met ons

HomeWielrennen

Parijs-Roubaix: Alle ogen zijn opnieuw gericht op van Aert en van der Poel

Na Vlaanderens mooiste volgt zondag alweer een wieler monument waar liefhebbers reikhalzend naar uitkijken: Parijs-Roubaix.

Geen koers die zodanig tot de verbeelding spreekt als de Hel van het Hoge Noorden. Deze klassieker wil iedere renner op zijn palmares zetten.

Tadej Pogačar laat het Franse monument links liggen, hij wil zich focussen op de aankomende heuvelklassiekers.

Dat maakt dat Wout van Aert en Mathieu van der Poel dé grote favorieten zijn voor deze Parijs-Roubaix.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op Parijs-Roubaix 2023 vind je hieronder.

Derde keer goede keer?

Het begint een beetje eentonig te worden, maar alweer zijn van Aert en van der Poel de grote favorieten bij aanvang van deze ééndagsklassieker.

De twee steken er dan ook met kop en schouders bovenuit.

Pas op, als er een koers is die door een onverwachte naam gewonnen kan worden, is het zeker Parijs-Roubaix, maar om deze twee heren kan je gewoon niet heen.

Het parcours is vooral op het lijf van van Aert geschreven, maar het is datzelfde lijf dat hem wel eens van de overwinning zou kunnen houden.

De Jumbo-Visma renner ging namelijk tegen de grond tijdens de Ronde van Vlaanderen. Die val bleek achteraf toch erger dan eerst gedacht werd.

Van Aert gaf eerder deze week zelf al aan dat hij zich niet 100 procent voelt in aanloop naar de kasseiklassieker.

Van der Poel is daarmee logischerwijs onze grote favoriet.

De Nederlander liet in Milaan-San Remo al zien dat hij ijzersterk is. Vorige week was hij in de Ronde overigens de enige die bij Pogacar in de buurt zat, al kwam het besef al snel dat hij het gat niet meer zou dichten, waarop hij zijn tweede plaats vooral veilig probeerde te stellen.

MVDP zat er overigens al twee keer dicht bij. Vorig jaar kwam hij net te kort in de finale en moest hij zich tevreden stellen met een negende plaats.

In 2021 trok hij na een loodzware moddereditie met Florian Vermeersch en Sonny Colbrelli naar de piste in Roubaix. Ook toen moest hij nipt zijn meerdere herkennen in de Italiaan.

Derde keer goede keer voor van der Poel?

Van der Poel wint (notering van 5.00)

 

Dark Horse

Als de ene Sloveen niet meerijdt, dan kijken we uit naar die andere: Matej Mohorič.

De kopman van Bahrain Victorious zou wel eens voor een kleine stunt kunnen zorgen door als eerste over de finish in Roubaix te rijden.

Mohorič liet de afgelopen jaren zien dat hij een zeer sterke renner is die vooral erg goed kan anticiperen én een solo uit zijn mouw schudden. Allemaal kwaliteiten die in de Hel van het Noorden goed van pas komen.

Dit voorjaar werd hij al een keer derde in Kuurne-Brussel-Kuurne nadat hij 78 kilometer in de kopgroep zat. Ook in de E3 hield hij het 70 kilometer uit om uiteindelijk als zevende te eindigen.

Tot slot liet hij zich ook zien in de Strade Bianche en Milaan-San Remo met opnieuw twee top tien plaatsen.

De Sloveen was overigens vorig jaar al ijzersterk. Samen met Van Aert, Küng en Devriendt mocht hij sprinten voor de tweede plaats.

Hij werd toen vijfde na mannen als van Der Poel, Stuyven en Lampaert.

In de Ronde van Vlaanderen moest Mohorič overigens opgeven nadat hij zwaar ten val kwam. Hij liet meteen na de wedstrijd gelukkig weten dat hij er niks aan overhoudt en topfit aan de start van Parijs-Roubaix zal verschijnen.

Kan hij dit jaar zijn allereerste monument pakken als outsider?

Mohorič wint (notering van 23.00)

Must See

More in Wielrennen