Verbind je met ons

HomeWielrennen

Wie kan Pogačar van de overwinning houden in de Amstel Gold Race?

Wielrennen tour cycling POGACAR Tadej en VINGEGAARD Jonas Jumbo-Visam UAE

Het wielervoorjaar zit er bijna op, maar met de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik krijgen we wel nog drie zeer interessante koersen voorgeschoteld. Eerste stop: Zuid-Limburg!

Mathieu van der Poel en Wout van Aert wonnen de Nederlandse klassieker in respectievelijk 2019 en 2021, maar zondag geven beide renners verstek.

MVDP en WVA hebben hun focus nu al op de Tour de France gezet.

Gelukkig staan er wel heel wat andere grote namen aan de start met onder meer Tom Pidcock, Benoit Cosnefroy, Matej Mohorič, Dylan Teuns, Tiesj Benoot, David Gaudu, Quinten Hermans, Valentin Madouas en uiteraard ook topfavoriet… Tadej Pogačar!

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Amstel Gold Race vind je hieronder.

Topfavoriet Pogačar

Wie anders dan Pogačar is topfavoriet om deze Amstel Gold Race voor het eerst aan zijn indrukwekkende palmares toe te voegen?

Mocht er iemand nog twijfelen aan de Sloveen dan volgt hier een korte bloemlezing van al zijn resultaten van dit voorjaar:

Winnaar in de Clasica Jaen Paraiso en winnaar van de Ronde van Vlaanderen. Eindwinnaar in de Ruta del Sol met winst in drie etappes en eindwinst in Parijs-Nice met opnieuw winst in drie etappes. Tot slot werd hij derde in de E3 Saxo Classic en vierde in Milano-Sanremo.

Zijn voorjaar is nu al meer dan geslaagd… en dan moeten er eigenlijk nog drie wedstrijden komen die, in tegenstelling tot de eerdere klassiekers, helemaal op zijn maat zijn.

De Amstel Gold Race is namelijk een wedstrijd vol intense beklimmingen met in totaal 3.266 hoogtemeters en zonder ellelange kasseistroken.

Als Pogačar met overtuiging kan winnen in De Ronde, dan kan hij dat zeker ook op een parcours dat helemaal op zijn lijf geschreven is.

Zeker nu hij niet meer moet opboksen tegen van der Poel en van Aert. Ook die andere ‘concurrent’ Julian Alaphilippe gaf al forfait voor de Amstel Gold.

Enkel Tom Pidcock komt mogelijks in de buurt van Pogačar, al hangen er ook nog wel heel wat vraagtekens rond de Brit.

Pogačar is met kilometers voorsprong dé topfavoriet voor deze Nederlandse klassieker.

Pogačar wint (notering van 2.10)

 

Outsider Pidcock

Pidcock blijft een heel moeilijke renner om in te schatten dit voorjaar.

De Brit kwam namelijk stevig ten val in de Tirreno-Adriatico na een botsing met van Aert en hield er een hersenschudding aan over.

Het is nu vooral de vraag wanneer hij daar honderd procent van hersteld zal zijn.

Zo klonken de signalen in De Ronde best wel positief. Pidock kon namelijk een hele tijd mee met de grote drie, maar helaas kreeg hij later in de wedstrijd te maken met een serieuze hongerklop.

Eerder dit seizoen bewees hij al met een indrukwekkende solo zege in de Strade Bianche dat hij echt wel in vorm zit.

Als hij die beste vorm terug kan vinden in de Amstel Gold Race, schrijf hem dan maar op als een geduchte tegenstander voor Pogačar.

Pidcock wint (notering van 10.00)

Must See

More in Wielrennen