Verbind je met ons

HomeFormule 1

Pakt Charles Leclerc zijn negende pole van het seizoen in Singapore?

De zeventiende Grote Prijs van het seizoen vindt dit weekend plaats op het Marina Bay Street Circuit. Dat is een stratencircuit van net iets meer dan vijf kilometer lang in Singapore.

Voor de overwinning wordt er uiteraard weer gekeken naar Red Bull en Ferrari.

In een stratencircuit is de kwalificatie van levensbelang. Dat weet ook Charles Leclerc en de Monegask zal er dan ook alles aan doen om de polepositie te bemachtigen.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze GP van Singapore vind je hieronder.

Twee op een rij?

De Grote Prijs van Singapore is de vierde race op de kalender na de zomerstop.

Twee weken geleden in Italië was Charles Leclerc de beste tijdens de kwalificaties en die snelste rondetijd zorgde voor zijn achtste polepositie van het seizoen.

Ook met Singapore heeft de Monegask een goede verhouding. De vorige race in de Republiek werd gereden in 2019 en ook daar startte Leclerc vanop de eerste plaats.

Sinds 2017 had Ferrari minstens één rijder die mocht starten op de eerste twee startrijen van het stratencircuit.

Het zou ons dan ook niet verbazen mocht Leclerc tijdens de kwalificaties in Singapore van alles en iedereen de maat nemen.

Leclerc pakt pole (notering van 2.65)

Klaar voor nummer 5?

Niet alleen Charles Leclerc wil schitteren in de zeventiende Grote Prijs van het seizoen, ook Lando Norris wil op een mooie plek eindigen.

De grootste moeilijkheid voor de 22-jarige Brit is duidelijk: strijden voor een plek in de top zes door zich te nestelen tussen Red Bull, Ferrari en Mercedes.

Dit seizoen kon je er bijna telkens van op aan dat Lando Norris op plaats zeven zou eindigen. De coureur van McLaren eindigde al zes keer op de plaats die zes punten oplevert.

Ook in 2019 strandde Lando Norris op een knappe zevende plek in Singapore.

Aan hem om zich dit weekend opnieuw te bewijzen en voor de vijfde keer te eindigen in de top zes dit seizoen.

Lando Norris eindigt in de top 6 (notering van 2.20)

Must See

More in Formule 1