Verbind je met ons

HomeFormule 1

Kan Sainz in Spa profiteren van de gridstraffen van Verstappen en Lerclerc?

Spa Franchorcamps Formule 1 Eau Rouge

De zomervakantie zit er op voor de Formule 1-piloten. Dit weekend mogen ze zich opmaken voor de tweede helft van het F1-kampioenschap.

Die begint in ons eigen land op het legendarische circuit van Spa- Francorchamps.

Het wordt een wedstrijd om naar uit te kijken, want dit is mogelijks de laatste keer dat het F1-circus naar België trekt… al zijn er op de valreep toch nog nieuwe onderhandelingen opgestart.

Daarnaast mogen we ons ook verwachten aan heel wat inhaalmanoeuvres want zowel Max Verstappen als Charles Leclerc starten helemaal achteraan op de grid.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze GP van België vind je hieronder.

De ideale kans voor Sainz

Verstappen en Leclerc starten zondag achteraan op de grid. Beide heren kozen er namelijk voor om een nieuwe motor in hun bolide te plaatsen.

Spa is daar het ideale circuit voor omdat de inhaalmogelijkheden in België hoog liggen.

Ook een overwinning behoort zeker nog tot de mogelijkheden, al zal dat toch erg moeilijk worden.

Wij denken eerder aan Lewis Hamilton of Carlos Sainz voor de eindzege.

De zevenvoudig wereldkampioen ging de zomer in na vijf opeenvolgende podiumplaatsen, waaronder twee keer P2 in Frankrijk en Hongarije.

Carlos Sainz heeft uiteraard wel nog steeds de beter wagen, maar de tactiek van Ferrari liet het in het verleden wel eens afweten.

Ook Sergio Perez doet mee voor de prijzen, al zal hij waarschijnlijk moeten proberen om Verstappen een handje te helpen.

Wij denken dat er tijdens de zomerstop vooral duchtig zal gesleuteld zijn aan de tactische plannen bij Ferrari.

Als ze tijdens deze drie weken effectief alles op orde hebben gekregen, maakt Sainz in principe het meeste kans op de overwinning.

De Spanjaard bewees eerder al dat hij niet zomaar de tweede chauffeur bij Ferrari is, maar effectief wil meestrijden voor het hoogst haalbare.

Als alles goed loopt bij Ferrari en Sainz straks vanop de eerste lijn kan vertrekken, is dit zijn beste kans op een nieuwe overwinning dit seizoen.

Sainz wint (notering van 3.80)

 

Op sleeptouw met Leclerc

In Frankrijk pakte Leclerc zijn zoveelste pole van dit seizoen, maar deze keer had hij wel de hulp van ploegmaat Sainz nodig.

Sainz begon sowieso achteraan de grid na een motorwissel, dus kon hij Leclerc een handje toesteken tijdens de kwalificatie.

In beide push-ronden van Leclerc was hij er om zijn ploegmaat een slipstream te geven bij het uitkomen van de chicane op het rechte stuk van Mistral en door de vlakke rechterbocht van Signes.

Een tactisch spelletje dat werkte, want de Monegask versloeg zijn rivaal Verstappen met een minimale marge.

Zaterdag zullen de rollen omgedraaid zijn. Lerlerc start deze keer sowieso achteraan de grid, dus is het nu aan hem om zijn ploegmaat een handje te helpen.

Gezien het plannetje van Ferrari enkele weken geleden werkte, verwachten nu alvast hetzelfde in Spa-Franchorchamps.

Sainz pakt pole (notering van 2.60)

 

 

Must See

More in Formule 1