Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Pakt Anderlecht 12 op 12 én de leidersplaats tegen Charleroi?

Anderlecht spelers algemeen seizoen 2023 2024 (2)

Speeldag vijf in de Jupiler Pro League wordt een speciale. De ploegen die Europees voetbal spelen, komen namelijk niet in actie. Anderlecht dus wél. De Brusselaars kijken zondag om 18u30 Charleroi in de ogen.

Slaagt Anderlecht er in om vier keer op rij te winnen?

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op Anderlecht-Charleroi vind je hieronder.

Nieuw paars-wit

Bij Anderlecht waait er een volledig nieuwe wind door de selectie. Jesper Fredberg sloeg tot nu toe maar liefst tien nieuwe spelers aan de haak.

En het moet gezegd: dat lijkt al te lonen. Paars-wit begon op speeldag één met een nederlaag, maar herpakte zich snel.

De mannen van Brian Riemer wonnen na die derby drie keer op rij, tegen Antwerp, STVV en Westerlo. Een mooie vierde plaats als gevolg.

Zondag viel duidelijk te merken dat er eindelijk opnieuw positivisme hangt boven het Lotto Park. De sfeer was opperbest tegen de Kemphanen.

Tegen Charleroi doet Anderlecht het overigens vaak goed: ze wonnen twee van hun laatste drie thuisduels tegen hen. De 3-0 en 4-0 waren makkelijke overwinningen.

Paars-wit heeft komend weekend een extra motivatie: als ze winnen, blijven ze een hele week alleen aan de kop van het klassement.

Anderlecht wint (notering van 1.83)

 

Zwakke zebra’s?

Het rommelt nog altijd wat bij Sporting Club de Charleroi. De supporters zijn niet tevreden met het beleid en kregen in de eerste vier speeldagen ook wel wat gelijk.

Charleroi staat na vier wedstrijden net boven de streep, met een 3 op 12. Het moet wel gezegd dat ze al speelden tegen Cercle Brugge, Standard en KRC Genk.

Winnen deden de mannen van Felice Mazzu nog niet. Bovendien hebben ze een spitsenprobleem: Les Carolos troffen dit seizoen nog maar twee keer raak.

In de Jupiler Pro League is er maar één team dat minder scoorde na vier matchen: stadsgenoot Standard Luik.

Het Lotto Park is sowieso geen plek waar Charleroi vaak goals weet te maken. Bij de laatste zes bezoekjes vonden ze amper drie keer het net.

Anderlecht lijkt defensief stabieler dan vorig jaar en dus zien we de Brusselaars tegen Charleroi de nul houden.

Charleroi scoort niet (notering van 2.70)

 

Must See

More in Jupiler Pro League