Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Pakt AA Gent meteen de drie punten tegen KV Kortrijk op de openingsspeeldag?

AA Gent spelers algemeen

Op de eerste speeldag in de Jupiler Pro League nemen AA Gent en KV Kortrijk het tegen elkaar op.

Zij ontmoeten elkaar zondagnamiddag om 16u00 in de Ghelamco Arena.

AA Gent is na hun uitstekend seizoenseinde én hun overwinning in de Conference League torenhoog favoriet.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze AA Gent – KV Kortrijk vind je hieronder.

AA Gent in vorm

Ondanks het feit dat AA Gent op een pijnlijke manier net niet de Champions’ Play-offs haalde vorig seizoen, hebben ze toch bewezen dat de ploeg er echt wel staat.

In plaats van de koppen te laten hangen wonnen ze op een indrukwekkende manier de Europe Play-offs met vijf overwinningen en één gelijkspel.

AA Gent heeft er bovendien ook een prima voorbereiding opzitten met heel wat gewonnen oefenwedstrijden.

De eerste echte test stond afgelopen donderdag op het menu met de wedstrijd tegen MSK Zilina in de tweede voorronde van de Conference League.

Een wedstrijd die eigenlijk gewoon moest gewonnen worden… en dat deed AA Gent ook, met overtuiging zelfs. Gent stuurde MSK Zilina met een 5-1 nederlaag terug naar Slovakije.

Ondertussen zitten ze daarmee aan een reeks van zeven officiële wedstrijden die ze niet meer verloren hebben. Gent won bovendien daarvan maar liefst zes keer.

Bij AA Gent hebben ze ook een speler die de tegenstander héél goed kent. Tsuyoshi Watanabe speelde namelijk anderhalf jaar bij KV Kortrijk en werd er vorig seizoen zelfs uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

Gent plukte de Japanner deze zomermercato weg voor maar liefst 3.50 miljoen euro.

Watanabe weet dus perfect hoe KV Kortrijk aanvalt en zal daar als centrale verdediger hoogstwaarschijnlijk goed van kunnen profiteren.

De West-Vlamingen moesten vorig jaar een heuse degradatiestrijd leveren en kenden dus een barslecht seizoen. Van hun laatste vier officiële wedstrijden hebben ze er ééntje gewonnen en drie verloren.

Ook het vertrek van hun enige lichtpuntje Watanabe, naar nota bene Gent, zal hen alvast geen deugd doen.

Wij verwachten daarom een al bij al makkelijke overwinning van een AA Gent dat nu al enorm in vorm lijkt te zijn.

AA Gent wint met Asian handicap van -1.5 (notering van 1.96)

 

Alweer geen clean sheet

AA Gent heeft het tegen KV Kortrijk niet altijd even gemakkelijk. In het verleden verloren de Buffalo’s zelfs vaak van de West-Vlamingen.

In 2020 en 2021 behaalde Kortrijk vier overwinningen op een rij.

Ondertussen heeft Gent wel weer de bovenhand genomen met eerst een 2-2 gelijkspel en daarna een stevige 0-4 overwinning en tot slot een 2-1 overwinning.

Ondanks het feit dat we AA Gent zondag makkelijk zien winnen, denken we dat Kortrijk toch ook wel een goaltje moet kunnen pikken.

AA Gent kon in de Europe Play-offs bovendien ook maar één keer de nul houden, ondanks het feit dat ze wel met grote overtuiging de minicompetitie wonnen.

Ook afgelopen donderdag tegen Zilina moesten ze één goaltje prijsgeven in hun dominante 5-1 overwinning.

Beide teams scoren (notering van 1.95)

Must See

More in Jupiler Pro League