Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Kan Anderlecht voor het eerst punten pakken tegen Union in de Brusselse derby?

Anderlecht spelers algemeen seizoen 2023 2024

Dit weekend is het eindelijk weer zover: het seizoen 2023/2024 in de Jupiler Pro League gaat officieel van start.

De seizoens opener is meteen eentje die kan tellen, want Union Sint-Gillis neemt het op tegen Anderlecht in de Brusselse derby.

De wedstrijd wordt op 28 juli om 20u45 op gang gefloten in het Dudenpark.

Kan Anderlecht eindelijk een keertje een derby winnen of wordt het toch alweer nummer zeven (!) voor Union?

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Union – Anderlecht vind je hieronder.

Einde van het zwarte beest?

Dat Union SG met grote sprong hét zwarte beest van Anderlecht is, dat mag ondertussen wel duidelijk zijn.

In 2021 promoveerde de traditieclub na jaren afwezigheid terug naar de hoogste voetbalklasse. Sindsdien mochten de twee Brusselse clubs al 6 onderlinge duels uitvechten.

Alle 6 wedstrijden werden echter gewonnen door Union SG… een heel erg pijnlijke statistiek voor Anderlecht.

Toch kan daar dit seizoen voor het eerst verandering inkomen. Anderlecht heeft namelijk serieus ingekocht, terwijl bij Union de leegloop deze keer echt wel gigantisch is.

Victor Boniface trekt naar Bayer Leverkusen, Teddy Teuma naar Stade Reims, Siebe Van Der Heyden naar Mallorca, Oussama El Azzouzi naar Bologna, Ismaël Kandouss naar KAA Gent en Ilyes Ziani naar SL16. Tenslotte zit ook de huurperiode van Simon Adingra en Yorbe Vertessen erop, zij trekken respectievelijk terug naar Brighton en PSV.

De voorbije seizoenen zijn ze er bij Union wonderwel in geslaagd om de vertrekkers telkens toch te vervangen, maar om al deze namen echt te doen vergeten in één seizoen, dat lijkt toch net een beetje te veel van het goede.

Anderlecht kende dan weer een historisch slecht seizoen. Met het aantrekken van Kasper Dolberg, Louis Patris, Maxime Dupé en Justin Lonwijk zijn volop aan het investeren in de ploeg.

Als Union te pakken is, dan zal dit hét moment voor Anderlecht zijn. Zij treden nu al aan met een sterk verbeterde ploeg, terwijl Union nog bezig is met het opvangen van de vele vertrekkers.

Wij denken daarom dat Anderlecht voor het eerst sinds de comeback van Union naar eerste klasse op z’n minst één puntje zal kunnen pakken op de openingsspeeldag.

Anderlecht wint of gelijkspel (notering van 1.80)

 

Veel doelpunten

In de 6 duels van de afgelopen drie seizoenen werden er maar liefst 18 doelpunten in de Brusselse derby’s gescoord.

Een gemiddelde van 3 doelpunten per wedstrijd dus.

Wij verwachten daarom opnieuw minstens 3 goals te zien in deze Union – Anderlecht. Zeker als we rekening houden met het meest recente seizoen.

Met een 2-1 en 1-3 overwinning van Union, liep de score ook telkens op tot minstens 3 doelpunten.

Meer dan 2.5 goals (notering van 1.83)

 

Must See

More in Jupiler Pro League