Verbind je met ons

HomeVoetbal

Op weg naar de halve finales van AFCON 2024 met betFIRST

AFCON Semi Final

Het einde van de competitie nadert en de spanning is op zijn hoogtepunt! De kwartfinales die eindigden op 4 februari 2024 bepaalden alle halve finalisten. De halve finales vinden plaats op 7 februari 2024, vóór de grote finale op 11 februari 2024.

Wie zijn de halve finalisten die zich al hebben gekwalificeerd? Wat zijn de voorspellingen voor de resterende wedstrijden? betFIRST vertelt je alles!

Welke teams hebben zich al geplaatst voor de halve finales?

Op vrijdag 2 februari stond Guinee tegenover de Democratische Republiek Congo tijdens de kwartfinales van CAN 2024. Was de wedstrijd voor Guinee goed begonnen dankzij de in doelpunt omgezet strafschop van Mohamed Bayo, dan werd het al snel een nederlaag.

De DR Congo won uiteindelijk met 3 tegen 1 dankzij zijn onverslaanbare aanvoerder: Chancel Mbemba. De wedstrijd begon echter slecht voor hem, aangezien hij aan de basis stond van de strafschop die Guinee het enige doelpunt van de wedstrijd opleverde. Maar deze Marseille-rots herstelde zich zeer snel. Chancel Mbemba leidde zijn team op meesterlijke wijze en zette alles in op de pijlers van zijn team om weer aan de leiding te komen.

Dankzij buitengewone acties van sleutelfiguren als Yoane Wissa en Arthur Masuaku wisten de Leopards hun plek in de kwartfinale veilig te stellen. Een primeur sinds 2015!

Op 2 februari 2024 opnieuw een beslissende ontmoeting, die tussen de Nigeriaanse Super Eagles en de Angolese Black Antelopes. Als een van de favorieten voor CAN 2024 wilde het team onder leiding van Victor Omishen deze positie bevestigen. Ze wist met 1-0 te winnen van het Angolese team. Hoewel de ontmoeting nogal spannend was, waren het de Nigerianen die voor de 15e keer hun plaats in de halve finale van de Afrika Cup veilig wisten te stellen. De geschiedenis herhaalt zich ook voor het Angolese team dat voor de derde keer wordt uitgeschakeld in het toernooi aan de poorten van de halve finale.

Halve finalisten kwalificeerden zich al aan het einde van de eerste kwartfinales:

  • de Democratische Republiek Congo;
  • Nigeria.

Deze twee teams zullen nog moeten wachten voordat ze hun tegenstanders kunnen ontmoeten. De halve finales vinden namelijk plaats op woensdag 7 februari. Voetbalweddenschappen staan dus nog steeds open voor weddenschappen op de finalisten.

Kwartfinales vol spanning!

Echter, in een numerieke minderheid aan het einde van de eerste helft (er waren er nog maar 10 over op het veld), konden de “Olifanten” de poging omzetten. Aan het einde van een ontmoeting vol wendingen wonnen de spelers van het team van Ivoorkust van het team uit Mali.

Het is waar dat de ontmoeting nogal slecht begon voor de Ivoriaanse spelers, maar de komst van Oumar Diakité veranderde alles. De wedstrijd eindigde met een eindscore van 2 tegen 1, waardoor de Ivoriaanse “Éléphants” dankzij het doelpunt in de laatste minuut van de verlenging naar de halve finale werden gedreven.

Opnieuw heeft de geschiedenis zich herhaald. De Malinese ‘Eagles’ waren geen partij voor de ‘’Éléphants’’ van Ivoorkust. Zoals al het geval was tijdens de halve finales in 2012 of tijdens de ronde van 16 in 2019.

Eveneens op 3 februari streden twee andere teams om het 4e ticket voor de halve finale te winnen. Deze keer waren het Zuid-Afrika en Kaapverdië. De twee teams waren de hele wedstrijd nek aan nek met een eindscore van 0 tegen 0. Er waren dus strafschoppen nodig om tussen hen te beslissen. En dit is waar het lot van Zuid-Afrika veranderde dankzij een uitzonderlijke prestatie van zijn doelman, Ronwell Williams, die vier schoten van de tegenstander tegenhield.

Zo voegt Zuid-Afrika zich bij de 3 andere teams op het magische vierkant door Kaapverdië met 2 tegen 1 te verslaan na strafschoppen.

De andere twee halve finalisten zijn:

  • Ivoorkust ;
  • Zuid-Afrika.

Schema voor de CAN 2024 finale

We kennen inmiddels de 4 halve finalisten die op woensdag 7 februari strijden om hun plek in de finale te verdienen. Hier is het schema voor de halve finales van de Africa Cup of Nations 2024:

  • Nigeria VS Zuid-Afrika: om 18.00 uur;
  • Ivoorkust VS Democratische Republiek Congo: om 21.00 uur

Het is uiteraard onmogelijk om de uitkomst van een wedstrijd te voorspellen; er spelen veel factoren een rol die de uitkomst van de wedstrijd kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld blessures, teamvorm…. Als we echter naar het verleden kijken, hebben deze teams al verschillende keren tegenover elkaar gestaan en lijken er patronen te ontstaan.

Nigeria en Zuid-Afrika stonden al zes keer tegenover elkaar. En Nigeria kwam 5 van de 6 keer als winnaar uit de bus. Wedprofessionals hebben daarom de neiging om voor deze wedstrijd op Nigeria te wedden.

Wat de bijeenkomst tussen Ivoorkust en de Democratische Republiek Congo betreft, is het vrijwel hetzelfde. Beide teams hebben al meerdere keren tegen elkaar gestreden. In totaal stonden ze zes keer tegenover elkaar: Ivoorkust won drie wedstrijden tegen twee voor de DRC. De voorspellingen tussen deze twee teams zijn dan ook erg krap, ook al neigen de profs meer naar een overwinning voor de Ivorian Elephants, een ploeg die niets dit seizoen lijkt te kunnen tegenhouden.

Als je regelmatig bijgewerkte voorspellingen wilt, ga dan naar betFIRST, een betrouwbare en veilige Belgische site voor sportweddenschappen

Volg het einde van de Africa Cup of Nations 2024 met betFIRST

Om al uw voetbalweddenschappen veilig te plaatsen, aarzel dan niet om u te registreren op betFIRST. Het is een betrouwbare site met de B+ kansspellicentie. Bovendien maakt het gebruik van ItsMe-proces, zodat je je binnen een paar minuten kunt aanmelden. Zo kun je ook profiteren van de beste odds op de markt, vooral voor CAN 2024.

Bij betFIRST kun je winst binnen enkele seconden in jouw zak steken! Mis geen enkele actie in de halve finales met de gratis betFIRST TV-service. Je kunt alle wedstrijden live bekijken waarop het betFIRST TV-logo (een pijl omringd door een cirkel) verschijnt.

Wie wint zijn plaats voor de finale van AFCON 2024, die op 11 februari plaatsvindt? Wed nu op je favoriete team met de verhoogde odds van betFIRST !

 

Must See

More in Voetbal