Verbind je met ons

HomePremier League

Ongenaakbaar Liverpool moet Vardy vrezen

Leicester-City---Liverpool-FC---Premier-League---betFIRST

Met het WK voor clubs heeft Liverpool zijn eerste trofee van het seizoen al binnen, maar de komende weken en maanden begint het echte werk voor Jürgen Klopp. De Reds zijn nog op drie fronten actief – FA Cup, Champions League en Premier League – en Klopp zal een formule moeten vinden om zijn redelijk kleine kern te vrijwaren van blessures en vermoeidheidsverschijnselen.

Op Anfield zullen ze het wellicht niet willen toegeven, maar op dit moment primeert vooral de eigen competitie. En daarom is de wedstrijd tegen eerste achtervolger Leicester van cruciaal belang. Indien Liverpool de feestdagen en de maand januari goed doorkomt dan staat niets een eerste titel in 30 jaar in de weg. Een ploeg dat 76 op 78 pakte, gaat plots niet aan de lopende band punten laten liggen.

Liverpool rekent opnieuw op een snelle start om zijn zegereeks voort te zetten. Het scoorde het openingsdoelpunt in zijn zes laatste Premier League-duels en dat gebeurde telkens binnen het half uur. Op verplaatsing mocht Liverpool in precies de helft van de wedstrijden met een voorsprong gaan rusten.

Sinds de terugkeer van Leicester City op het hoogste niveau in het seizoen 2014-2015 won Liverpool drie keer en verloor het twee keer in het King Power Stadium. De laatste thuiszege van de Foxes op eigen veld dateert al van eind februari 2017. En wie deed de netten toen twee keer trillen? Uiteraard Jamie Vardy. Op 30 december 2017, bijna dag op dag twee jaar geleden, scoorde Vardy zijn laatste doelpunt tegen Liverpool. Na Arsenal is Liverpool de Engelse tegenstander waar de Engelse internationa het vaakst tegen scoorde. Hij zit intussen aan zeven stuks en in de vorm waarin hij nu zit, is het niet uitgesloten dat hij er eentje bij doet.

Jamie Vardy (Leicester) scoort @ 2.15
Wilfred Ndidi (Leicester) pakt een kaart @ 3.60

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Premier League