Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Derde uitzege voor Anderlecht of het mag PO 1 opbergen

Antwerp-FC---RSC-Anderlecht---Jupiler-Pro-League---betFIRST

Door de zege van Genk en KV Mechelen donderdag is de opdracht van Anderlecht er niet eenvoudiger op geworden. Bij Anderlecht zullen ze het niet luidop durven zeggen, maar ze beseffen wellicht dat hun deelname aan play-off 1 op het spel staat op de Bosuil. Winnen is een must.

De Brusselaars slaagden er dit seizoen nog maar twee keer in om op verplaatsing de volle buit te pakken. Anderlecht is in deze campagne sowieso een van de kneusjes van de Jupiler League als we enkel rekening houden met de uitmatchen. Met tien treffers in negen duels is Anderlecht de op zes na slechtst scorende uitploeg van de competitie en het hield buitenshuis ook nog maar twee keer de nul. Antwerp won acht van zijn negen duels in Deurne en zit intussen aan een reeks van negen opeenvolgende matchen zonder nederlaag.

Sinds de terugkeer naar eerste klasse in 2017 kon de Great Old in eigen huis nog niet winnen van Anderlecht. Antwerp speelde twee keer gelijk en ging een keer onderuit. Een monsterzege zit er voor geen van beide ploegen in zo leert het recente verleden. In hun zeven laatste onderlinge wedstrijden konden noch Antwerp noch Anderlecht met meer dan een doelpunt verschil winnen.

Must See

More in Jupiler Pro League