Verbind je met ons

HomeVoetbal

Liverpool zag Carlos Ancelotti al 3 keer zegevieren op Anfield

Liverpool-FC---Everton-FC---FA-Cup---betFIRST

Een maand nadat Liverpool buur Everton met 5-2 inblikte, staan de twee stadsgenoten opnieuw tegenover elkaar op Anfield. Marco Silva heeft intussen plaatsgemaakt voor Carlos Ancelotti, die als trainer van AC Milan, Chelsea, Real Madrid en Napoli 7 van zijn 12 duels won tegen Liverpool. De Italiaanse gentleman-trainer pakte zelfs al 3 keer de volle buit op Anfield. 

Maar bij Everton moeten ze hopen op een complete off-day bij Liverpool. Van hun laatste 22 bezoeken op Anfield gingen er 12 verloren en werd er 10 keer gelijkgespeeld. En het is geleden van een FA Cup-duel in april 2012 dat Everton als eerste wist te scoren tegen Liverpool. Toen bracht oude bekende Nikica Jelavic, ex-Zulte Waregem, de Toffees op voorsprong halfweg de eerste helft. Als er momenteel een speler is die zo’n huzarenstuk opnieuw kan flikken dan is het Dominic Calvert-Lewin. De 22-jarige spits scoorde drie keer sinds Ancelotti neerstreek op Goodison Park en opende twee keer de score.

De 5-2 van begin december is de laatste wedstrijd waarin de Reds een doelpunt moesten incasseren in Europa. Als we de League Cup-match tegen Aston Villa waarin Liverpool met zijn beloftenploeg aantrad even buiten beschouwing laten, is het bijna dag op dag een jaar geleden dat de Reds verloren van een Engelse ploeg. Toen toonde Wolverhampton zich in de derde ronde van de FA Cup zich de betere van Liverpool (2-1).

Must See

More in Voetbal