Verbind je met ons

HomePremier League

Ongelijke strijd tussen dartele Citizens en houterige United-defensie

Manchester-City---Manchester-United---betFIRST

Qua puntenoogst hinkt Manchester City achterop ten opzichte van het ongenaakbare Liverpool. Maar wie goals wil zien, zit dit seizoen bij City aan het juiste adres. In totaal vielen er dit seizoen zestig doelpunten in de duels waarin de Citizens betrokken waren. Een gemiddelde van vier doelpunten per wedstrijd. Er is geen vergelijkende studie nodig om aan te tonen dat het een ongelijke strijd wordt tussen de dartele spelers van City zoals Raheem Sterling, Gabriel Jesus, Bernardo Silva en Jesus Silva en de stijve harken van United.

De defensie van Manchester United is hoe dan ook geen toonbeeld van standvastigheid. Het is geen toeval dat manager Ole Gunnar Solskjær al zo vaak de samenstelling van zijn verdediging wisselde. In 22 officiële matchen hielden ze zes keer de nul. Vier keer in de Europa League tegen Partizan (3-0 en 1-0), AZ (0-0), Astana (1-0) en twee keer in eigen land tegen Leicester (1-0) en Chelsea (4-0). David Gea, een paar jaar geleden het soort doelman dat niet van zijn stuk te brengen, incasseerde in tien opeenvolgende Premier League-duels minstens een goal.

Nog een geluk dat Man U dit seizoen min of meer gemakkelijk scoort – slechts vier keer kon het de weg naar doel niet vinden. Al is het wel zo dat de aanval hoofdzakelijk steunt op het talent van Marcus Rashford die negen goals maakte in vijftien competitieduels. Vandaag gaat de geboren en getogen Mancunian uit het naburige Wythenshawe op zoek naar zijn derde goal tegen City sinds hij in in het seizoen 2015-2016 zijn profdebuut maakte.

 

Must See

More in Premier League