Verbind je met ons

HomeChampions League

Neemt Cristiano Ronaldo Juve ook tegen FC Porto bij de hand?

SSC-Napoli---Juventus-FC---Serie-A---betFIRST

Dinsdagavond ontvangt Juve in eigen huis FC Porto. De Oude Dame moet vol aan de bak om de kwartfinales van de Champions League te bereiken, het heenduel ging immers met 2-1 verloren. Maakt de kampioen van de laatste negen jaar deze achterstand goed? Alles wat je moet weten over dit duel en de meest interessante noteringen lees je hier bij betFIRST.

Juve thuis ijzersterk

Hoewel de achterstand op Inter riant is, kan Juve terugvallen op prima cijfers in eigen huis. De ploeg van Andrea Pirlo is de laatste elf thuisduels ongeslagen. De laatste nederlaag in eigen huis dateert van 22 december 2020 (0-3 nederlaag tegen Fiorentina). Toen kreeg Juan Cuadrado al heel snel een rode kaart. Afgelopen zaterdag won de ploeg uit Turijn zonder Chiellini, Bonucci, De Ligt, Arthur, Bentancur, Ronaldo en Dybala in de basis nog met 3-1 van Lazio Roma.

Uitstekende reeks tegen Portugese clubs

Juve werd in Europees verband nog nooit uitgeschakeld door een Portugese club. In het seizoen 1992/93 troffen Juve en SL Benfica elkaar in de kwartfinales van de UEFA Cup. De Italiaanse grootmacht was over twee wedstrijden met 4-2 te sterk.

In het seizoen 2016/17 stonden Juve en FC Porto tegenover elkaar in de knock-outfase van de Champions League. Destijds stond dit affiche ook op het programma in de achtste finales van het miljardenbal. In Portugal zegevierde La Vecchia Signora met 0-2, in Turijn met 1-0.

Bekijk de noteringen hier:

Juve wint van FC Porto (notering van 1.47)

Juve kwalificeert zich voor de kwartfinale (notering van 1.51)

Juve heeft Cristiano Ronaldo

Juve heeft bovendien de beschikking over Cristiano Ronaldo, die in knockout-wedstrijden altijd van zich laat horen. In totaal scoorde hij al 67 keer in knockout-duels in de Champions League en bij Juve gaat hij hier vrolijk mee door. In het seizoen 2018/2019 plaatste Juve zich na een 2-0 nederlaag bij Atlético Madrid alsnog voor de kwartfinale. Thuis won het namelijk dankzij de Portugese superster met 3-0 (hattrick Ronaldo). Tegen Ajax scoorde de Portugees in de kwartfinale in beide duels, maar werd zijn ploeg toch uitgeschakeld. Vorig seizoen ging het voor de Italiaanse topclub in de achtste finale van de Champions League mis tegen Lyon, ook al scoorde Ronaldo thuis nog twee keer (2-1 zege). Dit was niet genoeg na de 1-0 nederlaag in Frankrijk. Neemt hij Juve dinsdag weer bij de hand?

Bekijk de noteringen hier:

Cristiano Ronaldo opent de score (notering van 3.10)

Cristiano Ronaldo scoort tegen FC Porto (notering van 1.68)

Must See

More in Champions League