Verbind je met ons

HomeWielrennen

Nederlander, Brit en Sloveen dingen naar Italiaans monument

PRIMOZ ROGLIC

Team Ineos – het Real Madrid van de koers – trekt zonder zijn toppers Egan Bernal, Chris Froome of Geraint Thomas naar Italië en zet vol in op opkomende talenten Tao Geoghegan Hart en Pavel Sivakov. Aan potentiële winnaars echter geen gebrek bij de start van de 102e Giro d’Italia. In alfabetische volgorde zijn dat: Tom Dumoulin, Mikel Landa, Miguel Ángel López, Bauke Mollema, Vincenzo Nibali, Primoz Roglic en Simon Yates.

Dumoulin, die twee jaar geleden als eerste Nederlander de Giro won, en Yates zijn de grote outsiders. Roglic is echter dé man in vorm. De Sloveense dertiger won alle meerdaagse rittenkoersen waar hij aan deelnam: de Tirreno-Adriatico, De Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten en de Ronde van Romandië. Vooral in Zwitserland maakte de renner van Jumbo-Visma indruk door vanaf dag een de leiding in handen te nemen en die niet meer af te staan. De voorbije twee seizoenen liet Roglic de Giro bewust links liggen om zich op de Tour te concentreren, maar dit jaar gaat hij opnieuw vol voor de eindzege.

Bijna-veteraan Nibali, winnaar van de Giro in 2013 en 2016, is op zijn 34e bijlange nog niet uitgeblust. Al dateert zijn laatste grote zege van ruim een jaar geleden in Milan-San Remo.

Primoz Roglic wint de Giro d’Italia @ 2.60

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Wielrennen