Verbind je met ons

HomePremier League

Manchester City-Liverpool: wie deelt een bijzonder grote tik uit in de titelstrijd?

Manchester City-Liverpool

Wie had in het begin van 2021 nog durven denken dat de titelstrijd in de Engelse Premier League nog spannend zou worden? Manchester City was zo goed als onstopbaar en leek gewoon op weg om z’n titel te verlengen. Maar er kwam plots zand in de machine…

Zondagavond om 17h30 staan alle Engelse ogen gericht op de topaffiche tussen de leider en eerste achtervolger Liverpool.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze topaffiche vind je hieronder.

Wat een reeksen.

Manchester City pakte in de maanden november en december uit met een waanzinnige 36 op 36 en leek, zoals gezegd, dan alweer gewonnen spel te hebben in de Premier League.

Maar sindsdien verloopt het toch wat stroever voor de mannen van Guardiola. In de laatste acht matchen lieten ze drie keer punten liggen. Geen erg, zou je denken…

Maar dat is buiten Liverpool gerekend. The Reds wonnen nu al tien wedstrijden op een rij en verkleinden de kloof ondertussen tot één schamel puntje.

De laatste keer dat Klopp en co verloren in de Premier League dateert al van 28 december vorig jaar. Ongeslagen in 2022 dus.

Overigens wonnen The Citizens maar drie van de recentste zeven thuismatchen tegen Liverpool.

Liverpool wint of gelijkspel (notering van 1.83)

 

Altijd smullen.

Manchester City tegen Liverpool, dat is niet enkel een strijd tussen de twee beste Engelse ploegen, maar eigenlijk tussen de twee beste ploegen ter wereld.

Een affiche om duimen en vingers bij af te likken, want beide coaches staan voor aanvallend en attractief voetbal. Een feest voor de neutrale voetbalfan.

We zijn de afgelopen jaren dan ook al talloze keren verwend tijdens wedstrijden tussen beide rivalen. Denk maar aan die vorige editie, met een moordend tempo én heerlijke goals. 2-2 was toen de eindstand.

Er wordt trouwens wel vaker veel gescoord in wedstrijden tussen City en Liverpool: in vier van de afgelopen vijf duels trilden de netten minstens vier keer.

We mogen ons dus verwachten aan een nieuw spektakelstuk.

Er vallen minstens vier goals (notering van 2.60)

 

Must See

More in Premier League