Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Kan Anderlecht zich op het veld van KV Kortrijk verzekeren van de Champions’ play-offs?

KV Kortrijk-Anderlecht

De spanning begint bijzonder hoog op te lopen in de Jupiler Pro League. We zijn begin april en dat wil zeggen dat het einde van de reguliere competitie om de hoek loert en de play-offs in zicht komen.

Zondagavond weten we welke ploeg in de Champions’ play-offs zal zitten: Anderlecht of Gent. Die eerste moet daarvoor minstens even goed doen als de Buffalo’s, op het veld van KV Kortrijk.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze match vind je hieronder.

Sterke tweede helft.

Bij Anderlecht kunnen ze zondagavond eindelijk grijpen waar ze al zo lang naar verlangen: dat felbegeerd Champions’ PO-ticket.

Het zag er even benard uit na het verlies in Gent, maar vorige speeldag deden ze toch weer haasje over. En dus heeft RSCA alles in eigen handen.

Om te winnen van KV Kortrijk rekenen ze op hun sterke tweede helft. Dat mocht Charleroi aan den lijve ondervinden, zij kregen er na rust nog drie om de oren.

In vier van de laatste vijf wedstrijden deden de Brusselaars het beter dan de tegenstander in de laatste 45 minuten.

De Kerels verloren trouwens vijf van de recentste zes thuismatchen, een pijnlijke statistiek. Ook tegen Standard en Union gingen ze in de tweede helft ten onder.

Winnaar 2e helft: Anderlecht (notering van 1.64)

 

Organisatie op poten.

Je moet het Vincent Kompany wel nageven: hij heeft van dit Anderlecht een zeer solide blok gemaakt.

Niet alleen hebben ze de derde beste aanval van het land, ook verdedigend doen ze het dit seizoen zeer goed. Qua aantal tegendoelpunten doen enkel KAA Gent en koploper Union beter.

Vooral de laatste weken is het heel moeilijk om Van Crombrugge te verschalken: de doelman van Anderlecht moest zich in de laatste zes competitiematchen amper twee keer omdraaien.

Reken daar het feit bij dat KV Kortrijk thuis niet kon scoren tegen Antwerp, Club Brugge én Standard en een nieuwe clean sheet lijkt erg waarschijnlijk.

KV Kortrijk scoort niet (notering van 2.25)

 

Must See

More in Jupiler Pro League