Verbind je met ons

HomeEuropa League

Maakt Dušan Tadić tegen AS Roma opnieuw een uitdoelpunt in Europees verband?

Ajax moet donderdagavond vol aan de bak tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De Amsterdammers verloren namelijk het heenduel in Amsterdam met 1-2 en dus moet er in Rome gewonnen worden. Dat Ajax uit geslagen positie kan terugkomen, bewijst het verleden wel. Lukt het nu weer? Alles wat je moet weten, lees je hier bij betFIRST!

AS Roma en Ajax stonden slechts één keer eerder tegenover elkaar in Italië. Op 19 maart 2003 stonden deze ploegen oog in oog in Stadio Olimpico. De wedstrijd eindigde in 1-1, nadat Andy van der Meijde namens Ajax al na 36 (!) seconden voor de openingstreffer zorgde.

Real Madrid-scenario?

Ajax heeft in het verleden bewezen dat een 1-2 nederlaag niet fataal hoeft te zijn. De Amsterdammers stonden in het seizoen 2018/19 tegenover Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. Het heenduel in de Johan Cruijff Arena eindigde toen ook in 1-2, maar dit maakten de Amsterdammers in de return meer dan goed.

Ajax won de returnwedstrijd in Estadio Santiago Bernabéu met 1-4 dankzij treffers van Hakim Ziyech, David Neres, Dušan Tadić en Lasse Schöne. De Amsterdammers schakelden later dat seizoen nog Juventus uit in de kwartfinales van het miljardenbal.

Bekijk de noteringen hier:

Ajax wint van AS Roma (notering van 2.40)

Ajax kwalificeert zich voor de halve finales (notering van 3.00)

Scoort Ajax weer twee keer?

Ajax moet winnen en minimaal twee keer scoren in Rome om de laatste vier van de Europa League te bereiken. De Amsterdammers hebben dit Europese seizoen weinig moeite met het scoren van twee of meer doelpunten in een wedstrijd.

De ploeg van Erik ten Hag speelde tot dusverre elf duels in Europees verband (Champions League en Europa League). In zeven van die Europese wedstrijden maakte Ajax minimaal twee treffers. Zo scoorden de Amsterdammers tweemaal in de uitwedstrijd tegen BSC Young Boys. Lukt dat nu weer?

Bekijk de noteringen hier:

Ajax scoort tweemaal tegen AS Roma (notering van 3.00)

Dušan Tadić weer belangrijk?

Dušan Tadić bewijst dit seizoen maar weer eens hoe belangrijk hij is voor Ajax. De Amsterdammers scoorden dit seizoen tot nu toe acht keer in zes Europese uitwedstrijden. De Servische aanvaller nam vier van de acht Europese uitdoelpunten voor zijn rekening. Bovendien zal hij extra gemotiveerd zijn om zich te laten zien, want in het heenduel miste de aanvoerder van Ajax een strafschop.

Bekijk de noteringen hier:

Dušan Tadić scoort op ieder moment tegen AS Roma (notering van 2.50)

Must See

More in Europa League