Verbind je met ons

HomeChampions League

Liverpoolse drietand Salah-Mané-Firmino kan lot Simeone bezegelen

ATLETICO-MADRID-LIVERPOOL-FC-UEFA-CHAMPIONS-LEAGUE-betFIRST

Niemand die het voor het seizoen voor mogelijk hield, maar Diego Simeone begint wellicht aan zijn laatste twee Champions League-matchen met Atlético Madrid. Na negen jaar dienstverband, een landstitel (2014), een Copa del Rey (2013), twee Europa Leagues (2012 en 2018), twee Europese Supercups (2012 en 2018) en een Spaanse Supercup (2014) en twee verloren Champions League-finales (2014 en 2106) moet El Cholo zowaar voor zijn job vrezen.

Het aanvallende compartiment van Atlético draait voor geen meter – de Colchoneros hebben pas de 11e aanval in de Primera Division – en het moet hopen dat zowel Joao Felix en Diego Costa fit raken.

Objectief bekeken is de kans dus klein dat Atlético na Manchester City (1-1, 5-6 na strafschoppen), Napoli (2-0), en Aston Villa (5-0) de vierde ploeg wordt die Liverpool dit seizoen kan verslaan. Aangezien de eerstvolgende competitiematch tegen West Ham United pas op maandag geprogrammeerd staat, kunnen de Reds op volledige sterkte aantreden in Madrid. Dat wil zeggen: mét Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané, zonder twijfel het beste aanvallende trio ter wereld.

Terwijl Liverpool twaalf clean sheets verzamelde in 26 duels in de Premier League loopt het in de Champions League iets stroever op dat vlak. Alisson Becker en Adrián moesten zich in totaal acht keer omdraaien in het kampioenenbal en hielden enkel in de laatste groepswedstrijd tegen RB Salzburg de nul.

Uit de laatste uitslagen van Liverpool, en het feit dat er in het Wanda Metropolitano slechts in vijf van de vijftien duels door beide ploegen gescoord werd, kunnen we afleiden dat een 0-1 of 0-2 score het meest voor de hand ligt.

Beide teams scoren niet @ 1.71
Liverpool scoort als laatste @ 1.86

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Champions League