Verbind je met ons

HomeWielrennen

Krijgen we in Milaan-San Remo opnieuw het duel Van Aert vs Van der Poel?

UCI-Cyclo-cross-World-Championships-Men-Mathieu-Van-der-Poel-betFIRST

Het is zaterdag tijd voor het eerste wielermonument van het seizoen: Milaan-San Remo. Krijgen we net als vorig jaar een Belgische winnaar in La Primavera? Alles wat je moet weten over deze prachtige koers lees je hier bij betFIRST!

Opnieuw succes voor Wout van Aert?

Milaan-San Remo werd maar liefst 21 keer gewonnen door een Belg en de meest recente zege was die van vorig jaar. Wout van Aert rekende toen in de sprint af met Julian Alaphillipe en onze Belgische trots is ook dit jaar één van de topfavorieten. Met de vorm van Van Aert zit het in ieder geval wel goed, want in de Tirreno-Adriatico liet hij eens te meer zien de meest complete renner van de wereld te zijn. Bij afwezigheid van Primoz Roglic nam hij de rol van kopman moeiteloos over en eindigde hij achter Tadej Pogacar als tweede in het eindklassement. Bovendien won hij een massasprint en de afsluitende tijdrit. Twee weken geleden eindigde Van Aert in Strade Bianche als vierde. Met zijn vorm zit het dus wel goed. Wint hij net als vorig jaar Milaan-San Remo?

Bekijk de noteringen hier:

Wout van Aert wint Milaan-San Remo (notering van 4,50)

Van der Poel topfavoriet?

Eigenlijk is Milaan-San Remo ieder jaar hetzelfde: 300 kilometer wachten en de beslissing valt op de flanken van de Poggio. Één vernietigende uithaal kan genoeg zijn om La Primavera te winnen en niemand in het peloton is zo explosief als Mathieu van der Poel. De in België geboren Nederlander won op imposante wijze Strade Bianche en hij was net als Van Aert goed voor twee ritzeges in de Tirreno. Krijgen we opnieuw het gedroomde duel tussen de twee grote kemphanen? Van Aert en Van der Poel zijn al jaren elkaars grote concurrenten: eerst bij het veldrijden en nu ook op de weg. Wie trekt er zaterdag aan het langste eind?

Bekijk de noteringen hier:

Mathieu van der Poel wint Milaan-San Remo (notering van 3,50)

Sam Bennett de grote outsider?

Tenslotte is er nog een ander scenario denkbaar: het tempo ligt niet hoog genoeg op de Poggio en de pure sprinters overleven tot de finish. In dat geval is het echt oppassen voor Sam Bennett, de snelste sprinter van het moment. Twee ritzeges in de UAE Tour en dat kunstje herhaalde hij in Parijs-Nice. Klimmen gaat hem ook steeds beter af. Is de topsprinter van Deceuninck – Quick Step de grote uitdager van Van Aert en Van der Poel?

Bekijk de noteringen hier:

Sam Bennett wint Milaan-San Remo (notering van 13,00)

De laatste vijftien winnaars op een rij. Weet jij de drie renners die missen?

Must See

More in Wielrennen