Verbind je met ons

HomeWielrennen

Gaat de Ronde van Vlaanderen opnieuw tussen Van Aert en Van der Poel?

RVV-Wie-wint-de-Ronde-van-Vlaanderen-Van-Aert

Als de Ronde van Vlaanderen komende zondag ook maar voor de helft zo leuk is als vorig jaar, kunnen we een geweldige wedstrijd verwachten. Toen ging het tussen de topfavorieten Wout van Aert en Mathieu van der Poel, maar eigenlijk was het een prachtig gevecht tussen drie renners. Weet u het nog? Alles over de Ronde van Vlaanderen lees je hier bij betFIRST.

Maakt Alaphilippe het nu wel af?

Julian Alaphilippe maakte vorig jaar bij zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen grote indruk. Op de Koppenberg brak hij toen de wedstrijd met een splijtende aanval open en samen met Wout van Aert en Mathieu van der Poel streed de Fransman om de overwinning, totdat een onoplettendheid roet in het eten gooide. Alaphilippe knalde achterop een motor, kwam hard ten val en kon de zege vergeten. Dit jaar is hij daarom bijzonder gebrand om revanche te nemen, zo liet hij al weten: “Ik hou van de kasseien, het zorgt voor een totaal andere stijl van koersen. Wilder, brutaler, nerveus, hard. Pure wielrennerij. Daarom keer ik terug naar Vlaanderen. Hier koersen doet me beseffen hoe hard ik de kasseien heb gemist.” Twee maal scheepsrecht voor de Fransman?

Bekijk de noteringen hier:

Julian Alaphilippe wint de Ronde van Vlaanderen (notering van 8.50)

Wout van Aert de grote favoriet?

Of is Wout van Aert zondag de favoriet? Vorig jaar werd hij nipt tweede achter zijn grote concurrent Mathieu van der Poel, maar de Belg is ook dit jaar in grootse vorm. Afgelopen zondag won hij nog Gent-Wevelgem en eerder dit seizoen won hij ook al twee etappes in de Tirreno-Adriatico. In tegenstelling tot Van der Poel liet hij Dwars door Vlaanderen (woensdag) lopen en dus staat Van Aert uitgerust aan de start. Betaalt dat zich uit?

Bekijk de noteringen hier:

Wout van Aert wint de Ronde van Vlaanderen (notering van 4.50)

Of toch weer Mathieu van der Poel?

Overal waar Mathieu van der Poel aan de start staat, doet hij mee om de prijzen, maar de laatste wedstrijden die hij reed, kon de Nederlander zijn favorietenrol niet waarmaken. In Milaan-San Remo werd hij slechts vijfde en ook in de E3 Saxo Bank Classic werd hij geklopt en moest Van der Poel genoegen nemen met een derde plek. Afgelopen woensdag was het in Dwars door Vlaanderen helemaal kommer en kwel, want de Nederlander had een slechte dag en werd teleurstellend 58ste. Wordt Van der Poel echt minder of speelt hij verstoppertje?

Bekijk de noteringen hier:

Mathieu van der Poel wint de Ronde van Vlaanderen (notering van 2.90)

Must See

More in Wielrennen