Verbind je met ons

HomeMotorsport

Kan Verstappen profiteren van de sputterende motor bij Mercedes?

Zondag is het weer zover! Dan strijden de twintig Formule 1-coureurs om de eerste plaats op het podium in Frankrijk. Vorig jaar werd deze Grand Prix uitgesteld wegens Corona, maar dit jaar gaat die dus wel weer gewoon door op het Circuit Paul Ricard!

Na de doldwaze GP in Baku, kijken we alvast met veel plezier uit naar een nieuwe strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Op Formule 1 wedden? Dat kan bij betFIRST! Hieronder vind je alvast de meest interessante noteringen om te wedden op de GP van Frankrijk.

Red Bull vs Mercedes

Dit jaar lijkt het erop dat Red Bull eindelijk een einde zal maken aan de ondertussen al zeven jaar durende dominantie van Mercedes. Binnenskamers sputtert er namelijk heel wat aan de motor. Zo had ploegbaas Toto Wolf openlijk kritiek op Valtteri Bottas en wil hij de Fin na (of zelfs tijdens nog) dit seizoen laten vervangen door George Russell.

Lewis Hamilton moet voorlopig dus niet meer op steun rekenen van zijn ploegmaat. Hamilton maakte bovendien in Baku ook nog eens een gigantische fout, waardoor hij als laatste over de finishlijn reedt. Het is voor Hamilton al de zoveelste mentale tik dit seizoen.

Christian Horner maakte begin dit seizoen de opvallende keuze om Sergio Pérez in het stoeltje naast Max Verstappen te plaatsen. En dat lijkt voorlopig toch zijn vruchten af te werpen. Pérez wil in dienst rijden van Verstappen en kon twee weken geleden zelfs 25 punten meenemen na zijn eerste plaats.

De weg naar winst in de GP van Frankrijk ligt open voor Max Verstappen. Mentaal staan ze momenteel sterker bij Red Bull dan bij Mercedes en dankzij de zeer krachtige motor die Honda ontwikkelde, moeten ze ook op dat gebied niet meer onderdoen voor hun rechtstreekse concurrent. Wordt dit de derde Grand Prix-zege voor de Nederlander dit jaar?

Max Verstappen wint (notering van 2.30)

Thuis Grand Prix

Wie in deze Grand Prix wel eens voor een verrassing zou kunnen zorgen is Pierre Gasly. De AlphaTauri-coureur is er op gebrand om zich dit jaar te bewijzen, en dat deed hij voorlopig ook al! Een zevende plaats in Emilia Romagna. Zesde in Monaco en twee weken geleden in Baku stond de Fransman zelfs op het podium met een derde plaats. Gasly zal ook in zijn thuis Grand Prix het beste van zichzelf willen laten zien.

Pierre Gasly eindigt in de top 6 (notering van 2.80)

Uitstekende vorm

Sebastian Vettel weet weer hoe het voelt om op een podium te staan. In de stratenrace van Monaco deed de voormalige wereldkampioen het alvast erg goed met een vijfde plaats. In Azerbeidzjan reedt hij zelfs naar een tweede plaats. Dat was ondertussen toch wel al een hele tijd geleden. Tenzij er -zoals in Baku- weer heel wat vreemde zaken gebeuren, zal Vettel in Frankrijk geen top vijf rijden. Een plaats in de top tien moet wél perfect mogelijk zijn voor de Duitse coureur die momenteel in een uitstekende vorm zit.

Sebastian Vettel eindigt in de top 10 (notering van 1.71)

 

Must See

More in Motorsport