Verbind je met ons

HomeMotorsport

GP van Spanje: Verstappen maakt goeie indruk, Leclerc kan verrassen!

Op 9 mei staat de vierde GP van het seizoen op het programma. We racen deze keer in Spanje op het Circuit de Catalunya, nabij Barcelona. Meer op betFIRST!

Voor het tweede weekend op rij gaan we weer racen! Nadat de coureurs het beste van zichzelf lieten zien in Portimão in Portugal, mogen ze dat dit weekend opnieuw doen in buurland Spanje, op het Circuit de Catalunya in Montmeló, nabij Barcelona. Krijgen we alweer een spannende strijd tussen Mercedes en Red Bull of valt er een verrassing uit de bus? Lees alles over de vierde Grand Prix van het seizoen bij betFIRST!

Onderonsje tussen Verstappen en Hamilton

In de GP van Bahrein finishte Hamilton eerst, Verstappen kwam als tweede over de streep. In de GP van Emilia-Romagna werden de rollen omgedraaid. Verstappen op één, Hamilton op plaats twee. En vorige week in de GP van Portugal kregen we terug exact hetzelfde podium als in de eerste race. Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat deze twee heren het hele kampioenschap gaan domineren.

Verstappen liet alvast een heel goede indruk na tijdens de training. Hij reed in zijn Red Bull het snelste rondje met 0.234 seconden voorsprong op de nummer twee: Hamilton. Vorige week had Verstappen twijfels over zijn bolide, die op de dag van de wedstrijd nog niet helemaal naar zijn zin was afgesteld. Dat probleem lijkt ondertussen helemaal van de baan te zijn. Hamilton zette met 1:18.070 alvast ook weer een heel sterke tijd neer in de trainingsrondes.

Lewis Hamilton wint de GP van Spanje (notering van 2.30)

Zorgt Ferrari voor de verrassing?

Ook Valtteri Bottas, Lando Norris en Charles Leclerc hebben in dit seizoensbegin al mooie dingen laten zien. Vooral voor de jonge Norris en Leclerc is dat opvallend. Norris pakte opvallende genoeg al bijna meteen z’n eerste podium. Ook Bottas eindigde –minder verrassend- twee keer op een derde plaats. En voor Leclerc zou het in Spanje wel eens prijs kunnen zijn! De twee Ferrari-rijders deden het in de training namelijk opvallend goed. Leclerc reed de derde beste tijd en ploegmaat Carlos Sainz eindigde vierde. De Scuderia heeft duidelijk haar wagens prefect afgesteld voor dit circuit. Voor Leclerc zou er dus wel eens een podium kunnen inzetten en misschien zelfs de derde overwinning uit zijn carrière.

Charles Leclerc wint de GP van Spanje (notering van 34.0)

Must See

More in Motorsport