Verbind je met ons

HomeLa Liga

Kan Real Sociedad in eigen stadion profiteren van de vormdip van Barcelona?

Real Sociedad-Barcelona

Het liep de afgelopen maanden echt van een leien dakje bij Barcelona. Sinds Xavi de plak begon te zwaaien en hij enkele gerichte versterkingen onder z’n hoede kreeg, leek de trein helemaal vertrokken.

Maar Barcelona kende enkele tegenslagen de afgelopen week en moet nu naar het altijd lastige Real Sociedad.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op dit duel vind je hieronder.

Baskische muur.

De plekjes voor de top vier in La Liga beginnen onderhand wel heel erg duur te worden. Tussen de nummer twee en zes tellen we amper vijf punten verschil.

En laten die nu net deze donderdag tegen elkaar spelen… Het scoren verloopt de laatste weken opnieuw iets lastiger voor Barcelona.

En dan ga je dit seizoen niet graag langs bij Real Sociedad, want zij teren op een ferme thuisreputatie.

De statistieken zijn redelijk uitzonderlijk en Europese top: de Basken slikten al zeven matchen geen goal meer in Anoeta. En wat nog straffer is: in hun zestien thuismatchen wisten ze dertien keer een clean sheet te strikken.

Scoren loopt echter helemaal niet vlot. Een logisch gevolg: al zeven matchen op rij vielen er maximaal twee goals in totaal.

Er vallen maximaal 2 goals (notering van 2.00)

 

Vormdip.

Real Sociedad is ook dit seizoen geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Voor het derde seizoen op rij lijken de mannen van Alguacil Europa in te duiken.

Daarvoor pakken ze best wel punten tegen Barcelona. De Blaugrana leefde na de zege in El Clasico even op een roze wolk, maar donderde daar toch stelselmatig af.

Busquets en co speelden twee barslechte wedstrijden in de Europa League, met uitschakeling tot gevolg.

In de competitie kropen ze door het oog van de naald in Levante, maar afgelopen maandag gingen ze in Camp Nou onderuit tegen Cadiz. Het loopt opnieuw bijzonder stroef.

Dan ga je niet al te graag naar Anoeta, want tussen 2007 en 2017 kon Barça daar niet één keer winnen. Enkel Real en Villarreal gingen er al met de zege aan de haal.

Komt er nieuw puntenverlies aan?

Real Sociedad wint of gelijkspel (notering van 1.74)

 

Must See

More in La Liga