Verbind je met ons

HomeLa Liga

Kan Atlético Madrid alweer niet winnen van kampioen Real in de derby?

Atlético Madrid-Real Madrid

De titelstrijd in La Liga zit er sinds vorig weekend eindelijk op. Real Madrid mocht zich voor de tweede keer in drie jaar tijd kronen tot kampioen van Spanje en zet de titelteller daarmee op 35 stuks.

Zondagavond om 21h mogen ze die eer hoog proberen houden tegen eeuwige rivaal én stadsgenoot Atlético Madrid.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze derby vind je hieronder.

Zwarte beest

Atlético Madrid heeft er tot nu toe geen al te leuk seizoen opzitten. Op geen enkel moment leken ze hun huzarenstukje van vorig seizoen te herhalen.

Net daarom moeten de Madrilenen momenteel nog altijd strijden voor een plek in de top vier. En net nu komt nieuwe landskampioen Real langs.

De Koninklijke mag dan uitbundig gevierd hebben na hun landstitel en kwalificatie voor de Champions League-finale, een prestigeslag als de Madrileense derby zullen ze zeker niet zomaar te grabbel gooien.

Real is de laatste jaren een gitzwart beest geworden voor Los Colchoneros: hun laatste overwinning dateert al van 2016. De laatste thuisoverwinning zelfs van 2015.

Ze konden nu al elf matchen niet meer winnen van ‘grote’ broer Real. Komt de teller zondag op twaalf te staan?

Real Madrid wint of gelijkspel (notering van 1.80)

 

Weinig opwinding

Wie Real Madrid en Atlético Madrid een beetje kent, weet dat beide ploegen niet blindelings voor de aanval kiezen. Zeker in een burenduel, waar over het algemeen veel op het spel staat, wordt er meer gebikkeld dan wat anders.

Het hoeft dus niet geheel te verbazen dat de recentste uitslagen in de Madrileense derby helemaal geen hoogvliegers waren. Integendeel…

Voor een wedstrijd met maar dan twee doelpunten moeten we al zes matchen terug. In de afgelopen tien duels tussen beide teams vielen er in totaal amper vijftien goals.

Anderhalve goal per match gemiddeld, dus. In negen van de recentste tien matchen stonden er maximaal twee goals op het scorebord. Dat belooft…

Totaal aantal goals: -2.50 (notering van 1.95)

 

Must See

More in La Liga