HomeChampions League

Kan Antwerp in Athene de kwalificatie voor de poulefase van de CL veiligstellen?

Antwerp-Beerschot

Bij Antwerp mogen ze luidop dromen van de poulefase van de Champions League.

The Great Old versloeg in eigen huis AEK met 1-0 en trekt woensdag dus naar Athene met een voorsprong.

Als Antwerp minstens een gelijkspel uit de brand kan slepen, mag de Belgische kampioen zich opmaken voor de allerbelangrijkste competitie in Europa.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze AEK – Antwerp vind je hieronder.

Goed gevoel

Bij AEK loopt het momenteel niet van een leien dakje. Na de 0-1 tegen Antwerp blijft het ook in eigen land worstelen met resultaten.

Afgelopen zaterdag geraakten ze in de Super League niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het onlangs gepromoveerde Panserraikos.

Ook in de wedstrijd voor de clash met Antwerp speelde de ploeg van Matías Almeyda gelijk tegen Dinamo Zagreb.

AEK Athene zit nu aan drie wedstrijden op rij zonder overwinning. Dat is meteen ook hun langste reeks sinds april 2022.

Antwerp daarentegen begint woensdag aan de terugwedstrijd met drie opeenvolgende wedstrijden zonder verlies.

In totaal verloor Antwerp dit seizoen enkel nog maar van Anderlecht. Twee keer werd er gelijkgespeeld, al wonnen ze uiteindelijk wel de Super Cup tegen KV Mechelen met penalty’s. Verder pakte Antwerp ook al drie overwinningen.

The Great Old houdt bovendien ook een uitstekend gevoel over aan de heenwedstrijd tegen AEK. Ze hebben er enorm voor moeten knokken, zeker nadat ze bijna een hele helft met 10 man moesten spelen na een rode kaart van Jelle Bataille, maar het resultaat was er uiteindelijk wel.

Ondanks het feit dat AEK Athene over de hele tweede helft 64% balbezit had met in totaal maar liefst 23 doelpogingen, kraakte een tienkoppig Antwerp niet.

Wij vermoeden daarom dat Antwerp de kwalificatie naar de Champions League in Athene zal veiligstellen.

Antwerp plaatst zich voor de groepsfase van de UCL (Boosted odd van 1.76)

Zuinig Antwerp

Vincent Janssen zette na 16 minuten de 0-1 eindstand op het bord in de heenwedstrijd. Ondanks vele doelpogingen kwam er geen tegentreffer meer van AEK.

Met 5 goals in 4 wedstrijden dit seizoen scoren ze ook over het algemeen niet zo gemakkelijk.

Ook Antwerp heeft duidelijk moeite om het doel van de tegenstander te vinden.

Eén keertje konden ze met 6-0 uithalen in de wedstrijd tegen KV Kortrijk. In hun 5 andere wedstrijden scoorden ze in totaal slechts 4 keer.

Aan de andere kant volstond vaak wel 1 doelpunt, want dit seizoen kregen ze in totaal nog maar 3 doelpunten tegen.

Wij verwachten daarom woensdagavond alvast geen doelpuntenfestijn.

Minder dan 2.5 goals in totaal (notering van 1.90)