Verbind je met ons

HomeSerie A

Inter-AC Milan: blijft Inter het zwarte beest van stadsgenoot én titelrivaal AC?

Napoli-Inter

Na een weekje afwezigheid begint dé belangrijkste bijzaak in Italië komend weekend opnieuw: calcio.

We zitten ondertussen aan speeldag 24 en die levert een absolute topaffiche op: de Milanese derby tussen Inter en AC Milan.

Een prestigieus duel, maar bovenal zeer belangrijk in de titelstrijd.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Milanese derby vind je hieronder.

Pikzwart beest.

Het moet toch al even geleden zijn dat er bij een Milanese burenstrijd nog eens zoveel op het spel stond.

Inter lijkt af te stevenen op een tweede Scudetto op rij, maar AC kan toch nog wat roet in het eten gooien. Pakken de Rossoneri de driepunter tegen Inter, dan naderen ze tot op één punt.

Maar dat lijkt ons toch wat rooskleurig. Inter steekt namelijk in bloedvorm. De Nerazzurri won elf van de laatste dertien competitiewedstrijden.

AC Milan daarentegen deed de laatste weken slechte zaken: ze pakten slechts één op zes. Daarbij is Inter trouwens echt een zwart beest voor AC Milan de laatste jaren…

Inter won zes van de laatste acht derby’s; AC kon er daar maar ééntje van winnen.

Inter wint (notering van 1.83)

 

Leuke matchen.

Waar derby’s tussen grote ploegen over het algemeen wat meer gesloten of saaier durven zijn, is dat bij de Derby della Madonnina niet het geval.

De laatste jaren zagen we al memorabele wedstrijden, met aanvallend voetbal over en weer.

Denk maar aan die gekke 4-2 uit 2020, toen Inter een 0-2 achterstand spectaculair omboog naar een overwinning. Er vallen ook altijd aardig wat goals in de derby.

In de recentste zeven edities vielen er in vijf gevallen minstens drie doelpunten. Bij de laatste vijf derby’s zagen we enkel in de recentste maximaal twee goals.

Bij AC zien we overigens vaak goals: in de afgelopen vijf Serie A-matchen vielen in vier gevallen minstens drie treffers.

Er vallen minstens drie goals (notering van 1.71)

 

Must See

More in Serie A