In Anderlecht tegen Antwerp staat er heel wat op het spel

Op de slotspeeldag van de play-offs staat er nog héél wat op het spel voor Antwerp en Anderlecht. Zij strijden namelijk om een ticket naar de Europa League. De nummer drie in de Champions’ poule is zeker van Europees voetbal tot Nieuwjaar, want die ploeg mag naar de laatste voorronde van de Europa League.

Wie dat wordt ontdekken we zondagavond. Aftrap om 18u30. Alles wat je moet weten over deze ontmoeting en de meest interessante noteringen lees je hieronder bij betFIRST!

Anderlecht heeft beste papieren

Anderlecht kan vol goede moed naar Antwerp trekken. Zij sleepten in de allerlaatste minuut van de wedstrijd tegen kersvers kampioen Club Brugge nog een héél belangrijk punt uit de brand. Daardoor hebben ze zondagavond al aan een gelijkspel genoeg om het rechtstreekse Europese ticket te pakken te krijgen en leggen ze zo alle druk bij Antwerp.

Bij The Great Old loopt het heel wat minder. Zij konden in de Champions’ play-offs nog geen enkele wedstrijd winnen. Antwerp begint daarbovenop aan deze confrontatie met hun zwaarste verlies tot nu toe in de benen: 4-0 tegen Racing Genk.

Anderlecht wint de wedstrijd, terugbetaald indien gelijkspel (notering van 1.54)

Antwerp kan niet scoren in de eerste helft

Terwijl bijna alle ploegen vrij makkelijk lijken te scoren in deze play-offs, sputtert de motor bij Antwerp een beetje op dat gebied. Ze scoorden het minst aantal doelpunten én nog opvallender: geen enkele keer wist Antwerp een goal te maken in de eerste 45 minuten van een wedstrijd. Zullen ze ook tegen Anderlecht in de eerste helft de weg naar doel niet vinden?

Antwerp FC scoort niet in de eerste helft (notering van 1.58)

Aan één puntje genoeg

Anderlecht heeft genoeg aan een gelijkspel en begint dus met een groot voordeel aan de wedstrijd. Paars-wit moet dus vooral proberen om geen tegendoelpunt binnen te krijgen of het in beste geval om een kleine voorsprong meteen vast te houden. De kans dat we veel goals zullen zien in deze confrontatie is dus eerder klein.

Er worden minder dan 2.5 doelpunten gescoord(notering van 1.95)