Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Gaat Anderlecht verder op haar elan en pakt het 9 op 9 tegen Westerlo?

Anderlecht spelers algemeen seizoen 2023 2024

We zitten inmiddels al aan speeldag vier in de Jupiler Pro League en dus worden de waardeverhoudingen bij veel teams stilaan duidelijk. Anderlecht probeert zondag om 13u30 9 op 9 te pakken tegen Westerlo.

Slaagt paars-wit erin om verder te gaan op haar elan?

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op Anderlecht-Westerlo vind je hieronder.

Nieuwe wind door Brussel

Het minste wat we kunnen zeggen, is dat er sinds deze zomer een nieuwe wind waait door het Lotto Park. Er is heel wat veranderd in de selectie.

Jesper Fredberg loosde een pak spelers en kondigde al negen nieuwelingen aan. Dat loont voorlopig, want met een 6 op 9 begon Anderlecht goed aan het seizoen.

Het voetbal is vooralsnog verre van sprankelend, maar de punten worden wel in de wacht gesleept. Iets wat ze vorig seizoen vaak nalieten.

Met Westerlo komt er zondag een gewond dier langs. De Kemphanen staan op een veertiende plaats, na een teleurstellende 1 op 9. Met Club Brugge en Gent speelden ze wel al tegen sterke tegenstanders.

Pech voor Westel dat ze net nu Anderlecht treffen, waar een fris optimisme heerst. Paars-wit wil tegen Westerlo een tweede thuisoverwinning op rij en 9 op 9 boeken.

Het verleden leert ons dat Westerlo zelden iets komt halen uit Brussel: Anderlecht won thuis elf van de dertien laatste confrontaties.

Anderlecht wint (notering van 1.90)

 

Spektakelploeg

Je kan veel zeggen over Westerlo, maar niet dat ze geen meerwaarde zijn voor de Jupiler Pro League. Dat was vorig seizoen al het geval.

Het voetbal van Jonas De Roeck is lovenswaardig: veel intensiteit en volle gas vooruit, tegen welke ploeg ze ook spelen.

Dat zorgde er vorig jaar voor dat Westerlo het vijfde productiefste team was in de JPL, maar dat er ook maar zes ploegen meer goals slikten dan hen.

Met andere woorden: met Westerlo is er bijna een garantie op spektakel en goals. Dat is dit seizoen niet anders: in twee van hun drie gespeelde matchen vielen er al vier goals.

We zien dat zondag ook wel gebeuren. In vier van de recentste vijf edities van Anderlecht-Westerlo vielen er minstens drie doelpunten.

De mensen die afzakken naar het Lotto Park, mogen dus trillende netten verwachten.

Er vallen minstens drie goals (notering van 1.66)

 

Must See

More in Jupiler Pro League