Verbind je met ons

HomeTennis

De favorieten voor de ATP Brisbane mét de comeback van Nadal

Het Brisbane International ATP toernooi is het eerste van het nieuwe tennisseizoen. Het wordt de dertiende editie van dit relatief nieuwe toernooi, gehouden in Queensland in Australië. Daarmee wordt het gezien als hét voorbereidingstoernooi voor de eerste Grand Slam van het nieuwe jaar: de Australian Open.

We krijgen meteen ook de comeback van tennislegende Rafael Nadal te zien. De Spanjaard was een jaar buiten strijd na een erg zware blessure. Kan hij hier meteen de eindzege op zak steken bij zijn grote terugkeer?

De beste odds in België om sportweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!


De favorieten voor het Brisbane International 2024 toernooi

Novak Djokovic was een van de beste atleten van afgelopen jaar, maar de Serviër past voor de Brisbane International 2024. Gelukkig staan er wel nog heel wat andere mooie namen op de deelnemerslijst. Zo zullen onder meer Rafael Nadal, Holger Rune, Grigor Dimitrov, Ugo Humbert, en Andy Murray het tegen elkaar opnemen. Die laatste sneuvelde helaas wel al in de eerste ronde na een moeilijke loting tegen Dimitrov.

Een uitstekende kans voor Rune in de top half

Rune is een van de favorieten om de Brisbane International te winnen. Met zijn achtste plaats op de ATP ranking is hij de hoogstgeplaatste en bovendien heeft hij er een gunstige loting op zitten in de zogeheten top half. De Deen werd namelijk onderverdeeld in de poule waarin Ben Shelton, Alexander Shevchenko en Sebastian Korda op papier de gevaarlijkste tegenstanders zijn. Zowel Shelton als Korda zijn ondertussen echter al uitgeschakeld. Zij verloren beiden hun partij in de eerste ronde.

In ronde twee staat al het duel tussen Rune en Shevchenko op het programma. Normaal gezien zou Rune de Rus moeten kunnen verslaan en dan ligt de weg naar de finale wagenwijd open. Mocht Shevchenko toch stunten tegen Rune, maakt hij wel een uitstekende kans op een plaats in de finale.

Rune win het toernooi


Nadal en Dimitrov vechten het uit in de bottom half

Nadal heeft zijn eerste wedstrijd sinds een jaar gespeeld op de Brisbane International. Hij versloeg in de eerste ronde de Oostenrijker Dominic Thiem. In de bottom half krijgt Nadal wel stevige concurrentie met onder meer Humbert en Dimitrov. De Bulgaar is met zijn 15e plaats op de ATP ranking de tweede hoogst geplaatste. Hij versloeg in ronde één publiekslieveling Murray.


Kan Nadal meteen indruk maken bij zijn terugkeer?

Wat kan de ondertussen 37-jarige Nadal na bijna één jaar afwezigheid, dat is de vraag die iedere liefhebber zich stelt. Hijzelf legt de verwachting eerder laag. Rafa wil vooral genieten en zichzelf geen druk opleggen. Toch liet hij in zijn allereerste wedstrijd meteen erg mooie dingen zien. Zo werd vooraf een spannend duel tussen hem en Thiem voorspeld, maar de Spanjaard won overtuigend in twee sets met 5-7 en 1-6.

Ook al heeft Nadal lang aan de kant gestaan, hij is en blijft een klasbak met tonnen ervaring. We zien hem dan ook de halve finale makkelijk bereiken. In een mogelijk duel tegen Dimitrov zal hij voor een eerste keer echt op de proef gesteld worden.

Sneuvelt Dimitrov in de halve finale?

De fans hadden maar wat graag een halve finale tussen de twee tennislegendes Nadal en Murray gezien, maar daar heeft Dimitrov meteen een stokje voor gestoken. Nochtans ging het gelijk op in een spannend duel in set één en twee, maar in de derde set nam Dimitrov toch de bovenhand door Murray met 2-6 te verslaan.

De Bulgaar lijkt dus in vorm te zijn en zou toch minstens de halve finale moeten kunnen bereiken. De kans is groot dat hij daar Nadal zal treffen. Het feit dat Nadal bijna een jaar niet getennist heeft, speelt absoluut niet in zijn voordeel, maar op karakter, talent en met tonnen ervaring kan de Spanjaard misschien toch wel iets forceren tegen Dimitrov.

Nadal bereikt de finale


Live kijken via betFIRST TV

Met betFIRST TV kan je tal van sportevenementen live volgen. Om gebruik te maken van deze gratis dienst volstaat het om een account aan te maken via www.betfirst.be. Alle leden met een account waarop een saldo van minimaal 5 euro staat of leden die online wedden op sport in de laatste 48 uur kunnen genieten van betFIRST TV.

Als je het betFIRST TV-icoon naast een wedstrijd ziet verschijnen, kan je deze live op je smartphone, tablet of laptop bekijken. De mobiele app is beschikbaar voor iOS en Android en te downloaden via de Apple App Store of Play Store. Terwijl je de gratis match bekijkt, kan je meteen ook de laatste nieuwe live weddenschappen in de gaten houden. Handig toch?

 

Must See

More in Tennis