Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

De Brusselse derby tussen RSCA en Union is terug: wie pakt de eerste zege?

Het is ondertussen al eventjes geleden, maar dit seizoen krijgen we nog eens een Brusselse derby in de Jupiler Pro League: Anderlecht tegen Union Saint-Gilloise. De Brusselse fans worden daarbovenop meteen verwend, want de derby staat al op de openingsspeeldag gepland.

Anderlecht-Union staat zondag om 18u30 op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in het Lotto Park van Anderlecht. De beste tips om te wedden op Anderlecht-Union vind je hieronder bij betFIRST!

Mix tussen ervaring en jeugd

Bij Anderlecht nemen ze met pijn in hart afscheid van Sambi Lokonga en Nmecha, twee cruciale sterkhouders. Verder kon RSCA vrijwel hun ploeg bijeenhouden én bovendien versterken. Vorig seizoen ontbrak de ervaring bij de bijzonder jonge ploeg die Vincent Kompany samenstelde, maar dat probleem zou nu opgelost zijn.

Met de komst van onder meer Raman, Refaelov, Olsson en Hoedt is spelerskern plots een heel stuk volwassener geworden. Vooral Benito Raman zal zichzelf maar al te graag opnieuw willen bewijzen in België. Deze ploeg zou in principe geen problemen mogen hebben met debutant Union.

Anderlecht wint (notering van 1.58)

 

1973

Het is ondertussen al van 1 maart 1973 geleden dan beide ploegen elkaar troffen in een officiële wedstrijd in de Belgische reguliere competitie. Anderlecht won toen met 2-0. In een iets recenter verleden, namelijk tijdens de Belgische beker vorig seizoen, troffen de twee elkaar ook al eens. Toen ging Anderlecht met een overtuigende forfaitscore winnen in Sint-Gillis, amper enkele maanden geleden dus. Een voorbode voor deze competitiewedstrijd?

Anderlecht scoort meer dan 1.5 doelpunten (notering van 1.66)

Must See

More in Jupiler Pro League