Verbind je met ons

HomeCroky Cup

Vooruitblik op de De Croky Cup finale 2024: Union Saint-Gilloise vs Royal Antwerp

Croky Cup Final

Op 9 mei wordt er gespeeld om de Beker van België! De Croky Cup finale wordt wederom gespeeld in het Koning Boudewijnstadion te Brussel. Om 15.30 uur is de aftrap. Ben je klaar om je voetbalweddenschappen te plaatsen met de beste noteringen?

betFIRST verdiept in de aanstaande finale van de Croky Cup tussen Union St.Gillis  (USG) en Royal Antwerp FC (RAFC).

De Finalisten:

Zowel Union als Antwerp hebben een rijk verleden in de Belgische voetbalgeschiedenis. Antwerp beleefde de afgelopen seizoenen een ware wederopstanding en veroverde vorig seizoen al de beker in de Jupiler Pro League. Ook draait RAFC fantastisch mee op Europees niveau. Union daarentegen staat bekend om hun gepassioneerde supporters en vechtlust op het veld en dat bleek in de laatste match op 25 april met 0-3 als uitslag kwam Union overtuigend als winnaar uit de bus.

Statistieken:

Het is goed om naar de recente prestaties van beide teams te kijken. USG kende een wat mindere start dit seizoen in de Jupiler Pro League, maar lijkt de weg omhoog weer te hebben gevonden. Daarentegen staat Antwerp al het hele seizoen in de top en kan bogen op een sterke aanval.

  • Zowel Union als Antwerp wonnen in de laatste 5 matches (maar) een 1 wedstrijd.
  • Union won meer dan 60% uit de laatste matchen. 

Union en de weg naar de finale

Union nam het in de laatste 2 matches beide keren op tegen Brugge. In de match op 7 februari  legde het team het af, maar wist Machida in de blessuretijd de eer nog te redden om er 2-1 van te maken. Tijdens de laatste halve finalewedstrijd van de Croky Cup was het Union – Brugge en kwam de 1-0 van Mohamed Amoura met een schot vanaf rechts. De 2-0 kwam vanuit de vrije trap, genomen door Puertas en afgemaakt door Ross Sykes met een effectieve kopbal.

Antwerp en de weg naar de finale

Om in de finales terecht te komen moest Antwerp eerst zien af te rekenen met Oostende en dat lukte. Mahamadou Doumbia, naakte vanaf het rechterbeen de 0-1 vanuit een assist van Chidera Ejuke. De uitwedstrijd eindigde in een gelijkspel. Vervolgens in het eigen stadion was Antwerp overtuigend winnaar met twee doelpunten van George Ilenikhena, een kopbal van Zeno Van Den Bosch om de wedstrijd met 3-0 af te sluiten.

De Finale en de Teams: Union St.Gillis vs Royal Antwerp FC

Union St.Gillis: opgericht in 1897, is al meer dan een eeuw een prominente naam in het Belgische voetbal. De club beschikt over elf Belgische landstitels, waarvan de meest succesvolle periode begin 20e eeuw plaatsvond. Na financiële onrust en daaropvolgende degradatie te hebben meegemaakt, keerde USG in 2021 triomfantelijk terug naar het hoogste niveau en werd ze een favoriet bij fans vanwege hun opwindende en effectieve speelstijl.

Onder leiding van Alexander Blessin heeft USG zich ontwikkeld tot een team dat bekend staat om hun meedogenloze druk en indrukwekkende aanvalskracht. Spelers als Puertas en Centrumspits Amoura spelen een belangrijke rol in het succes en creëren talloze scoringskansen.

Royal Antwerp, opgericht in 1880, is een van ons land’s oudste voetbalclubs. Met Vier Belgische landstitels op naam heeft Antwerp een geschiedenis van tegenslag overwinnen en daar sterker uit komen. De club heeft in België talloze succesvolle spelers voortgebracht die voor het nationale team uitkomen. Er heerst een cultuur van doorzettingsvermogen ambitie. 

Dit seizoen heeft de ploeg van Mark van Bommel een toppositie in de Jupiler Pro League veiliggesteld door een pragmatische en efficiënte speelstijl te tonen. RAFC is vooral sterk in de omschakeling en kan counteren met spelers als Ejuke en Vincent Janssen. De verdediging onder Van den Bosch en Toby Alderweireld blijkt helaas niet altijd ijzersterk.

Verwachtingen:

Antwerp zal een klein mirakel moeten waarmaken door zich op te pakken na de laatste twee verloren matches tegen Union afgelopen donderdag en zondag. 

Toch belooft de finale een spannende strijd te worden tussen twee teams met verschillende speelstijlen. Union zal naar alle waarschijnlijkheid het spel proberen te maken, terwijl RAFC loert op counterkansen. De vorm van beide ploegen zal cruciaal zijn voor de uiteindelijke winnaar.

Voorspelling:

Union speelt ijzersterk in 3-5-2 formatie Het lijkt een duidelijke voorspelling te zijn. Op basis van de huidige vorm lijkt Union favoriet, Toch mag Antwerp onder Mark van Bommel niet worden afgeschreven. Lukt het om de zaken op orde te krijgen en de soms rommelige verdediging van USG open te breken? In dat geval kan Janssen voor gevaar zorgen in het Koning Boudewijnstadion. Het zit momenteel niet mee in de Pro League, wellicht kan de Croky Cup finale voor een verrassing zorgen.

Welk team denk jij dat de beker pakt?

Op 9 mei 2024 barst de strijd los. Mis niets van de finale en kijk live op betFIRST TV!

Ga je voor de favoriet? Denk je dat beide teams scoren? Of ga je voor de underdog? Plaats nu je noteringen op de finale van de Croky CupWed op voetbal bij betFIRST met de beste quoteringen op de markt, snelle registratie via itsme en snelle uitbetalingen binnen 5 seconden. Geniet van de match en veel plezier en succes met je weddenschap!

Must See

More in Croky Cup