Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Beukt Union de titelpoort nog wat meer open tegen Antwerp op de Bosuil?

Antwerp-Union

Bij Union begint de titelkoorts waarschijnlijk beetje bij beetje toe te nemen. De Brusselaars wonnen de derby tegen Anderlecht en bleven zo drie punten voor op Club Brugge.

Zondagmiddag kunnen ze een nieuwe stap zetten in hun titelrace: ze moeten langs op de Bosuil, waar Antwerp op hen wacht.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze match vind je hieronder.

Koning van de uitduels

‘Ze kunnen het nooit blijven volhouden’. Dat is toch wat we al meer dan 30 speeldagen lang te horen krijgen over Union Saint-Gilloise.

Maar ondertussen staat de promovendus, zelfs na de halvering van de punten, gewoon nog los aan kop. En dat hebben ze vooral te danken aan hun uiterst sterke uitreputatie.

Inzakken en uitbreken op de tegenaanval kunnen ze als de beste. Dat zien we aan de statistieken: Union is de beste uitploeg in Europa.

In de competitie verloren ze amper zeven punten op verplaatsing. Een gek rapport van 44 op 51. Indrukwekkende cijfers zijn dat.

Ze wonnen nu al vijf keer op rij hun uitduel en gingen in februari al doodleuk 0-2 winnen op de Bosuil. Doen ze dat zondag nog eens over?

Union wint (notering van 2.20)

 

Brusselse muur

Spelers van Union die het meest in de spotlights staan dit seizoen zijn Vanzeir, Undav, Nielsen en Teuma. Maar ook daarachter staat het dit seizoen als een huis.

Geen enkel team slikte dit seizoen zo weinig doelpunten als Union: amper 28 keer moest doelman Moris zich gewonnen geven.

En zeker in topmatchen op verplaatsing maken ze er dit jaar een gewoonte van om alles goed dicht te timmeren.

In de uitmatchen in Gent, Genk, Antwerp en Club Brugge vielen er in totaal amper zes goals. Enkel op speeldag één, tegen Anderlecht, vielen er meer dan twee doelpunten in een uitduel tegen een G5-ploeg.

Iets zegt ons dat er ook op de Bosuil weinig goals zullen vallen.

Totaal aantal goals: minder dan 2.5 (notering van 1.95)

 

Must See

More in Jupiler Pro League