Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Voorbeschouwing Jupiler Pro League Play-off 1 dag 5

JPL 24-04

De Play-offs 1 naderen hun hoogtepunt met de vijfde dag, waarop drie cruciale wedstrijden staan ​​gepland voor woensdag 24 april en donderdag 25 april 2024. Klaar om je voetbalweddenschappen te plaatsen?

Voordat we de matchen op speeldag 5 behandelen, blikken we terug op een veelbewogen weekend. Tijdens de vierde speelronde van de Jupiler Pro League won een overtuigend spelend, Racing Genk met 2-1 van Anderlecht. Genk geraakte onverdiend aan de penalty waar Sardella vooral het lsachtoofer was, een trefzekere Zeqiri maakte het verhaal af. Anderlecht staat nog altijd bovenaan in de Play-offs met 2 punten meer dan Brugge en 3 punten hoger dan Union St. Gillis. Antwerp won met 0-1 van Cercle Brugge. Terwijl Union St. Gillis thuis verloor met 1-2 waardoor Club Brugge nu weer helemaal mee speelt in de race. Een blunder van Anthony Moris zorgde ervoor dat Vetlesen zijn kans greep om de 1-0 te scoren. Union had meer kansen dan Brugge, maar kon het tij niet meer keren. De bal ging na een doelpunt van Cameron Puertas er niet meer in.               

Het puntenverlies van Anderlecht zorgt ervoor dat de race nu spannender dan ooit is. Bij betFIRST kun je nu je voorspellingen plaatsen met de beste voetbalnoteringen!

Stand Play-Off 1

Stand Punten
  1. Anderlecht
38
  1. Club Brugge
36
  1. Union SG
35
  1. KRC Genk
34
  1. Antwerp
29
  1. Cercle Brugge
29

Schema:

Datum & Tijd Wedstrijd
Woensdag 24/04 20:30 Anderlecht vs Cercle Brugge
Woensdag 24/04 20:30 Club Brugge vs KRC Genk 
Donderdag 25/04 20:30 Antwerp vs Union SG

Anderlecht – Cercle Brugge

Anderlecht heeft het nog twee keer op te nemen tegen Cercle Brugge. Na het verlies tegen Genk zal Paars/Wit het woensdag waar moeten maken om de positie bovenaan de play-offs top 6 te behouden. Brian Riemer zal waarschijnlijk vasthouden aan zijn formatie, met de Deen Anders Dreyer rechtsbuiten en Yari Verschaeren voorin.

Brugge is het minst favoriet met noteringen @3.80. Toch heeft Cercle Brugge onder Miron Muslić laten zien dat het gevaarlijk kan zijn op de counter. Zeker als Kévin Denkey een goede dag heeft. De match is er een die moeilijk te voorspellen is. Verwacht een zwaarbevochten wedstrijd. Anderlecht zal agressief moeten uitpakken om punten te pakken.


Club Brugge – KRC Genk

De match tussen Club Brugge en KRC Genk belooft een spannende strijd te worden. Club Brugge, zal naar verwachting vasthouden aan hun vertrouwde formatie.

Dit zal een wedstrijd worden met kansen voor beide teams. Club Brugge zal proberen te profiteren van het thuisvoordeel in het vertrouwde Jan Breydel Stadion. Daarentegen zal Genk gemotiveerd zijn om hun goede vorm voort te zetten. Joris Kayembe (meeste assists) kan vanuit zijn plaats in de basisopstelling kansen creëren met Tolu Arokodare en Zakaria El Ouahdi in de aanval.

Wist je dat?

Bij betFIRST kun je ook live weddenschappen plaatsen.

De strijd om de Pro League Play-off 1 is heviger dan ooit. Club Brugge maakt zich op voor een duel. Gezien de recente vorm en de motivatie van Club Brugge, is een overwinning voor Club Brugge te verwachten. Blauw-Zwart kan dit thuis niet opgeven en zal strijden voor de overwinning en de hoogste positie in de league.

Vetlesen had dan de ‘lucky shot’ in de afgelopen match tegen Union. Het was vooral de Nederlander Bjorn Meijer die voetbal van het hoogste niveau liet zien. Van Hugo Vetlesen verwachten we meer als gangmaker in de aanstaande wedstrijd. Ook al was er dan weinig actie in de vorige wedstrijden, we verwachten dat trainer Nicky Hayen Igor Thiago opnieuw als spits zal laten beginnen. De Nigeriaanse topschutter Onyedika Raphael kan hier zomaar het verschil maken. 


Antwerp – Union SG

Met Loïc Lapoussin en Mohamed Amoura voorin zal Antwerp een zware klus krijgen om thuis te winnen van Union St. Gillis. Na het ongelukkige verlies van vorige week zal Union erop gebrand zijn om te winnen tegen Antwerp om de titel in het klassement te winnen.    

Union heeft de punten nodig en is een lichte favoriet in deze wedstrijd.

The Great Old onder Marc van Bommel pakte het afgelopen weekend voor het eerst punten. Chidera Ejuke die scoorde in de afgelopen wedstrijd tegen Cercle, kan opnieuw voor gevaar zorgen. Verder

Andere matchen deze week: 

In de Degradatie Groep gaat de strijd door..

Dinsdag 23 april

  • Eupen – Charleroi om 21.45 uur.

Vrijdag 26 april

  • Eupen – Charleroi om 21.45 uur.

Zondag 28 april

  • RWD Molenbeek – Kortrijk om 19.15 uur
  • Charleroi vs Eupen om 19:15 uur.

Charleroi is de redding nabij en lijkt het in handen te hebben om wederom punten te winnen in de wedstrijd tegen Eupen.

Conclusie

Dag vijf van de Jupiler Pro League Play-off 1 wordt met nog maar 6 speeldagen te gaan spannender dan ooit! Anderlecht, de favoriet om de league te winnen, moet het deze week goedmaken. Club Brugge kan echter roet in het eten gooien. 

Online wedden met betFIRST

Weddenschappen maken was nog nooit zo eenvoudig. Geniet van directe betalingen. Zo kun je een gewonnen weddenschap binnen enkele seconden op je bankrekening ontvangen! betFIRST geeft je exclusief toegang tot betFIRST TV! Wat verwacht jij van aankomend speelweekend? Plaats je weddenschappen bij betFIRST en profiteer van de beste quoteringen.

Must See

More in Jupiler Pro League