Verbind je met ons

HomeChampions League

Voorbeschouwing halve finales Champions League

CL Semi Final 30-04

Twee Duitse clubs (Bayern en Borussia Dortmund), een Spaanse (Real Madrid) en een Franse (PSG) staan ​​dit seizoen in de halve finales van de Champions League. Manchester City, titelverdediger, en Inter, finalist, werden uitgeschakeld. De halve finales worden gespeeld van 30 april tot en met 8 mei. Morgen ontvangt Bayern Real Madrid in de Allianz Arena en de return vindt op 8 mei plaats in het Santiago Bernabeu. Op 1 mei ontvangt Borussia Dortmund PSG in het Westfalenstadion en de return wordt op 7 mei gespeeld in het Parc des Princes. De toernooifinale staat gepland op 1 juni in Londen (Wembley). Een programma om de opwinding van uw voetbalweddenschappen te vergroten.

Real Madrid streeft naar zijn vijftiende titel, terwijl Bayern München zijn zevende probeert te winnen, waarmee de club uit Beieren gelijk zou komen met AC Milan op de tweede plaats van de eeuwige ranglijst van de competitie. Borussia Dortmund won het toernooi eenmaal, in 1997, en bereikte ook de finale in 2013. Paris Saint-Germain speelde vier jaar geleden in de finale, maar verloor toen van Bayern München.

Overweeg je om te wedden op de Champions League? Met de meeste sportweddenschappen en de hoogste odds in België zit je bij betFIRST helemaal goed!

Voorbeschouwing Bayern München – Real Madrid

Bayern München, normaal een dominante kracht in de Bundesliga en altijd een sterke kanshebber in de Champions League, heeft dit seizoen in Duitsland teleurstellend gepresteerd. Om deze teleurstelling te compenseren, zetten ze alles op alles om in Europa succes te behalen. Bayern bereikte de halve finales van de Champions League door Arsenal met 1-0 te verslaan in de kwartfinales. In de eerste wedstrijd in Londen eindigde het met 2-2. Door de uitschakeling mist Arsenal ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap voor clubs in 2025: de plek wordt nu overgenomen door Salzburg.

De laatste weken gaat het weer een stuk beter met Bayern. Na een periode van slechte resultaten speelt het team van Tuchel eindelijk weer op het niveau dat we gewend zijn van de Duitsers. Net op tijd voor de slotfase en beslissende duels in de Champions League. 

Hun kwartfinale tegen Manchester City, een Europese klassieker, werd beslist via strafschoppen, waarbij Real met 5-3 won na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd en 0-0 in de verlenging. Rodrigo opende de score voor Real in de 12e minuut, maar Kevin De Bruyne zorgde in de 76e minuut voor de gelijkmaker, wat leidde tot verlenging en uiteindelijk de beslissende penalty’s.

De eerste confrontatie tussen het meest succesvolle Duitse team en het meest succesvolle Spaanse team vindt plaats in München op 30 april, de return in Madrid op 8 mei.

Voorbeschouwing Borussia Dortmund – PSG

Borussia Dortmund leverde een indrukwekkende prestatie in het returnduel in Westfalen en beloonde zichzelf met een 4-2 overwinning tegen Atletico, waarmee ze de halve finales van de Champions League bereikten. Marcel Sabitzer was de uitblinker met twee assists en een doelpunt, terwijl Atletico teleurstellend speelde en uiteindelijk blij mocht zijn dat de nederlaag niet groter uitviel. Dortmund staat momenteel vijfde in de Bundesliga, met vijf punten achterstand op de vierde plaats, RB Leipzig. 

Barcelona begon aan de tweede wedstrijd met PSG met een 3-2 voorsprong. Het initiatief verschoof echter volledig naar PSG na de rode kaart voor Araujo in de 29e minuut. Voor rust maakte Dembele gelijk en in de tweede helft besliste PSG de wedstrijd met doelpunten van Vitinha en Mbappé (tweemaal). PSG is bijna kampioen in Frankrijk, maar de belangrijkste prijs en het ultieme doel is natuurlijk de Champions League.

De eerste wedstrijd tussen Borussia en PSG vindt plaats in Dortmund op 1 mei en de return is op 7 mei in Frankrijk. Borussia Dortmund wordt gezien als de underdog van deze vier teams terwijl Real Madrid dé grote favoriet is om de Champions League voor de 15e keer te winnen.

 

Must See

More in Champions League