Verbind je met ons

HomePremier League

Begint Manchester City het seizoen met zuinige zege tegen promovendus Burnley?

Manchester City-Leicester City

Manchester City won vorig seizoen op legendarische wijze de treble, maar de grote vraag is hoe de ploeg van Pep Guardiola er dit seizoen voor staat? In aanvallend opzicht is de landskampioen namelijk behoorlijk verzwakt. Komt dat City tegen Burnley al duur te staan?

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op Burnley – Manchester City vind je hieronder.

Sterkhouders vertrokken

Zoals gezegd is Manchester City in aanvallend opzicht dus behoorlijk verzwakt, want zowel Ilkay Gündogan (FC Barcelona) als Riyad Mahrez (Al-Ahli) vertrok uit het Etihad Stadium.

De Duitse aanvallende middenvelder scoorde vorig seizoen maar liefst negen keer en hij gaf ook nog zes assists. Mahrez deed het nog wat beter met tien goals en tien assists.

Als vervanger voor Gündogan kwam Mateo Kovacic van Chelsea, maar zijn rendement ligt al jaren beduidend lager.

Natuurlijk heeft Manchester City nog altijd de beschikking over Erling Haaland, en vermoedelijk zal hij ook tegen Burnley toeslaan, maar een monsterzege is niet aannemelijk.

Er vallen minder dan drie goals (notering van 2.30)

Defensie Man City ijzersterk

Waar de aanval dus duidelijk verzwakt is, geldt dit zeker niet voor de verdediging. Die is namelijk nog net zo sterk als vorig jaar en toen incasseerde City al de minste tegentreffers in de Premier League.

Bovendien keerde Joao Cancelo terug van een huurperiode bij Bayern München en de mogelijkheid bestaat dat hij ‘gewoon’ bij The Citizens blijft.

De tegenstander op speeldag 1 is Burnley, weliswaar de kampioen op het tweede niveau vorig jaar, maar is de promovendus echt in staat om tegen City te scoren?

Tegen Arsenal, dé grote concurrent dit seizoen, incasseerde City in de strijd om de Community Shield pas in blessuretijd een tegentreffer. Houdt City het nu wel 90 minuten vol?

Beide teams scoren? Nee! (notering van 1.74)

Must See

More in Premier League