Verbind je met ons

HomeLa Liga

Begint Barcelona ook tegen Sevilla verschroeiend aan de partij in Camp Nou?

Barcelona-Sevilla

Bij Barcelona zullen ze waarschijnlijk heel gelukkig zijn dat de international break erop zit. Want de positiviteit rond de club nam de afgelopen maanden stelselmatig toe.

De Catalanen namen de laatste tijd een hoogvlucht in het klassement, waardoor ze komend weekend voor het eerst dit seizoen op plek twee kunnen komen. Daarvoor moeten ze uiteraard wel concurrent Sevilla verslaan.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze topper vind je hieronder.

Volle kracht vooruit.

Wie Barcelona een beetje gevolgd heeft dit seizoen, weet dat ze lange tijd enorm veel last hadden met doelpunten maken.

Vaak moesten ze beroep doen op jeugdspelers of weggeschoven spelers als Luuk de Jong van onder het stof halen. Maar die tijd lijkt helemaal voorbij.

Xavi kreeg enkele winterversterkingen onder z’n hoede en maakte er in no-time een machine van. Een machine die snel opgewarmd is, want Barcelona grijpt de tegenstander tegenwoordig naar de keel.

Vaak willen ze het klusje al klaren voor de rust. In de laatste vier thuismatchen stonden ze telkens op voorsprong na 45 minuten.

Ook in hun recentste match tegen Real Madrid was dat het geval. Schieten ze zondag opnieuw als een komeet uit de startblokken?

Barcelona op voorsprong aan de rust (notering van 2.00)

 

Georganiseerd Sevilla.

Sevilla begon erg sterk aan het nieuwe seizoen in La Liga. Het zag er dan ook lange tijd naar uit dat de mannen van Lopetegui Real Madrid het vuur aan de schenen gingen leggen in de titelstrijd.

Maar dat vuur is sinds de jaarwisseling serieus uitgedoofd. Sevilla won maar twee van de laatste negen competitieduels en blinkt vooral uit in gelijke spelen: dit seizoen staat de teller al op twaalf.

De ploeg is een ietwat grijze muis aan het worden, ze scoren heel erg weinig maar slikken ook de minste goals van alle ploegen. Negentien tegentreffers om precies te zijn, de beste leerling van de klas.

Dat vertaalt zich uiteraard in weinig spectaculaire wedstrijden, zonder veel goals. In de recentste drie duels vielen er bijvoorbeeld amper twee goals in totaal.

Op langere termijn: in tien van de afgelopen twaalf matchen in La Liga vielen er maximaal twee goals. We gokken dus ook deze keer op een lage eindscore.

Er vallen maximaal twee goals (notering van 2.00)

 

Must See

More in La Liga