Verbind je met ons

HomeBetting Academy

Betting Academy: wat is bankroll management?

Leer hoe je goed bankroll management toepast bij wedden op sport. Zo kan jij je bankroll laten groeien op een rationele manier bij betFIRST.

Het is enorm belangrijk dat je goed bankroll management beheerst om succesvol te zijn met sportweddenschappen. Het maakt niet uit hoe goed je bent in voorspellen. Zonder goed bankroll management zal je niet succesvol zijn met sportweddenschappen. Er zijn vele voorbeelden van zeer getalenteerde spelers die toch niet winstgevend zijn door een gebrek aan bankroll management.

Er zijn weinig zekerheden bij het plaatsen van sportweddenschappen. Maar één van de zekerheden die je hebt, is dat er periodes zullen zijn waar je veel geluk hebt, maar ook periodes met heel veel pech. Het is belangrijk om je risico niet te verhogen in deze situaties. “Wanneer je dit doet, zal je op lange termijn niet winstgevend zijn”, stelt Betmanbegins.

Inzet sportweddenschap bepalen

De eerste stap om goed bankroll management toe te passen is bepalen welk bedrag je bereid bent te investeren in het plaatsen van sportweddenschappen. Uiteraard kan het eventuele verliezen van dit bedrag geen enkele invloed hebben op je persoonlijke leven. Laat ons zeggen dat je een bedrag van €1.000 beschikbaar hebt. De tweede stap is om dit bedrag te verdelen in units waarbij één unit gelijk is aan 0,2% van je bankroll. Je zal tussen de één en 10 units inzetten per weddenschap. In dit voorbeeld dus tussen de 2 en 20 euro.

Voor elke weddenschap moet je bepalen hoeveel units je wil inzetten. Dit hangt vooral af van twee zaken. Wanneer je denkt dat de odds veel te hoog zijn, kan het aantal units dat je inzet hoger zijn dan wanneer je denkt dat de bookmaker een kleine fout maakt. Een tweede factor is de odds van de weddenschap. Bij hoge odds zal het risico hoger zijn en dit risico moet je beperken door lagere bedragen in te zetten. Hoe hoger de odds, hoe minder units je best kan inzetten.

Wedden-op-voetbal-met-een-goed-bankroll-management-kan-dankzij-de-betFIRST-Challengers

Stijging of daling bankroll

Laat ons zeggen dat je bankroll is gestegen naar €2.000. In dit geval zal één unit gelijk zijn aan €4 en de inzet van je weddenschap zal tussen de €4 en €40 zijn. Wanneer je bankroll daalt naar €500 zal de inzet van je weddenschappen tussen de €1 en €10 zijn. Het is zeer belangrijk dat je de inzet van je weddenschappen aanpast aan je bankroll. Op die manier verlaag je de kans om je volledige bankroll te verliezen. Tegelijkertijd kan je via deze strategie je bankroll op een verantwoorde manier laten stijgen als je succesvol bent bij het plaatsen van sportweddenschappen.

Kan je soms meer dan 10 units inzetten bij het wedden op sport? In principe is het antwoord NEE. Maar er kunnen uitzonderingen zijn. Stel dat een bookmaker odds van 2,00 geeft en je bent er van overtuigd dat de odds rond de 1,10 moeten liggen. In dit type situaties kan je mogelijk meer dan 10 units inzetten omdat deze kansen zich heel zelden voordoen. Hoe verleidelijk odds ook kunnen zijn, het is niet verstandig om meer dan 4% van je bankroll in te zetten op één weddenschap.

Vermelden units bij tip sportweddenschap

We raden aan om altijd het aantal units mee te delen bij het geven van een tip. Zo is het duidelijk voor anderen hoeveel vertrouwen je hebt in de tip. Stel dat iemand een tip deelt met een inzet van €5. Dit zegt niets over het vertrouwen dat de tipgever heeft in deze weddenschap. Het is mogelijk dat €5 een hoge inzet is voor die persoon, maar het is ook mogelijk dat die persoon gemiddeld €50 inzet per weddenschap. Units worden niet in absolute bedragen weergegeven. Het zal dus een duidelijk beeld geven van het vertrouwen van de tipgever in de weddenschap.

Deze strategie wordt ook toegepast door de betFIRST Challengers. Het is een Facebook groep met de beste Vlaamse tippers, die jullie gratis van tips voorzien. Ook zij zullen bij elke tip aanraden hoeveel procent van je bankroll je best kan inzetten bij het wedden op sport.

Must See

More in Betting Academy