Verbind je met ons

HomePremier League

Arsenal – Everton: een duel dat garant staat voor kaarten en goals!

Vrijdagavond om 21u00 nemen Arsenal en Everton het tegen elkaar op. Een duel tussen de nummers negen en acht in de Premier League. Als Everton de aansluiting met de top zeven niet wil kwijtspelen, moeten ze winnen, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan als je tegenstander Arsenal is. Alles wat je moet weten over deze ontmoeting en de meest interessante noteringen lees je hieronder bij betFIRST!

Gele kaarten bij de vleet

Zowel bij Arsenal als bij Everton durven ze wel al eens een kaart te pakken. Zo mocht Héctor Bellerín dit seizoen al negen gele kaarten in ontvangst nemen. Zijn ploegmaat Granit Xhaka volgt hem op de voet met zes gele kaarten en één rechtstreeks rode kaart. Bij Everton zijn het vooral Mason Holgate en Abdoulaye Doucouré die vaak tegen het geel aanlopen. Respectievelijk zeven en zes keer. De kans dat de scheidsrechter deze wedstrijd dus een aantal keer naar zijn borstzak zal moeten grijpen, lijkt dan ook erg groot.

Er vallen meer dan 3.5 kaarten in deze wedstrijd (notering van 2.05)

Twee topschutters

Naast gele kaarten pakken, hebben deze twee ploegen nog iets met elkaar gemeen. Zo hebben ze elk ook een speler in de top tien van de topschuttersstand in de Premier League staan. Dominic Calvert-Lewin vond voor Everton al veertien keer de weg naar doel. Alexandre Lacazette scoorde dertien goals voor Arsenal. Treffen de twee topschutters ook vrijdagavond raak?

Dominic Calvert-Lewin scoort een doelpunt tijdens de wedstrijd (notering van 2.80)

 Alexandre Lacazette scoort een doelpunt tijdens de wedstrijd (notering van 2.30)

De punten verdelen

In de laatste vijf ontmoetingen, werden de punten eigenlijk steeds netjes verdeeld. Zo mocht Arsenal twee keer de drie punten meenemen en sleepte ook Everton evenveel overwinningen uit de brand. Eén keertje bleef de score op 0-0 steken, na negentig minuten voetballen. Hoewel Arsenal op papier de beste ploeg is, kan Everton tegen de mannen uit Noord-Londen dus vaak verrassend uit de hoek komen.

Arsenal wint de wedstrijd (notering van 2.05)

Arsenal en Everton spelen gelijk (notering van 3.65)

Everton wint de wedstrijd (notering van 3.95)

Must See

More in Premier League