Verbind je met ons

HomeVoetbal

Zet Oranje tegen Turkije de uitstekende reeks in uitduels voort?

Matijs De Ligt

Woensdagavond gaat de WK-kwalificatie voor Turkije en Nederland van start. Deze ploegen treffen elkaar om 18.00 uur in het Atatürk Olympisch Stadion. Oranje kan terugvallen op prima statistieken en is daarom de favoriet bij betFIRST.

Nederland bezig aan een goede reeks

Het Nederlands elftal presteert de laatste tijd uitstekend. De afgelopen vijf duels gingen niet verloren. De laatste nederlaag van Oranje was op 7 oktober 2020. Mexico won die avond in de Johan Cruijff Arena met 0-1 dankzij een benutte strafschop van Raul Jiménez, al was dat ‘slechts’ een oefenduel. Zet Nederland deze goede reeks voort tegen Turkije?

Sterk op vreemde bodem

De ploeg van Frank de Boer is bovendien erg sterk in uitwedstrijden. De afgelopen zes duels op vreemde bodem gingen niet verloren. De laatste nederlaag dateert van 9 juni 2019. Oranje ging destijds tegen Portugal met 1-0 ten onder in de finale van de Nations League. Wint Oranje opnieuw op vreemde bodem?

Bekijk de noteringen hier:

Nederland wint van Turkije (notering van 1.76)

Zelden een clean sheet

Ondanks de vele overwinningen kreeg Nederland de afgelopen wedstrijden vaak een tegendoelpunt te verwerken. In de laatste zeven duels hield Oranje slechts één keer de nul. Jasper Cillessen behaalde in de uitwedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina een clean sheet, maar in de andere zes duels lukte dit dus niet. Bovendien mist het tegen Turkije Stefan de Vrij en Virgil van Dijk. Verdedigend kwetsbaar?

Bekijk de noteringen hier:

Geen clean sheet voor Nederland (notering van 1.51)

Must See

More in Voetbal