Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Zet leider KRC Genk een gigantische stap richting titel door eerste achtervolger Union te kloppen?

RWDM Genk betfirst betting tips

We staan wellicht voor een cruciale speeldag in de Jupiler Pro League. Club Brugge en Standard vechten om plaats vier, terwijl leider Genk zondag om 18u30 eerste achtervolger Union ontvangt in de Cegeka Arena.

Een duel dat doorslaggevend kan zijn in de titelstrijd. Wie doet een goede zaak?

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op Genk-Union vind je hieronder.

Zo sterk in eigen huis

Wie in juli 2022 had gezegd dat KRC Genk door de competitie ging scheuren, had je wellicht voor gek verklaard. Want ze verloren heel wat sterkhouders in de zomer.

Maar geen nood, want met Wouter Vrancken haalden ze een topcoach in huis. Hij ging meteen aan het werk met zijn kern en smeedde al snel een hechte groep.

De rest is geschiedenis. De Limburgers wandelen door de competitie en staan zes speeldagen voor het einde van de reguliere competitie op kop, met acht punten voorsprong op Union.

Vooral in de eigen Cegeka Arena komt blauw-wit bijzonder sterk voor de dag. Ze wonnen er twaalf van de veertien wedstrijden.

Sinds september kwam er maar één ploeg punten rapen: Antwerp pleegde een hold-up enkele weken geleden.

Loopt Genk nog wat verder weg zondag, tegen concurrent Union? De kans is groot, want Union lijkt met drie verliespartijen in de laatste vier matchen wat minder in vorm te zijn.

KRC Genk wint (notering van 2.30)

 

Stevige starters

Veel spelers van Genk stegen dit seizoen al serieus boven zich uit. Dan denken we vooral aan de wedergeboortes van Paintsil en Trésor.

Beiden speelden ze vorig seizoen maar een bijrolletje. Niets is minder waar dit seizoen. Aantrekkelijk aanvallend spel is wat we te zien krijgen.

Dat Genk in eigen stadion zo’n goede resultaten haalt, hebben ze grotendeels te danken aan de manier waarop ze een match aanvatten.

Ze grijpen zowat elke tegenstander meteen bij de keel en proberen voor de rust al de klus te klaren. En dat lukt ze ook heel vaak.

In elf van hun laatste veertien thuismatchen in de Jupiler Pro League waren zij de ploeg die de score opende.

Bij Union kunnen ze het zich zondag dus niet permitteren om slap te beginnen.

Genk scoort eerste doelpunt (notering van 1.83)

 

Must See

More in Jupiler Pro League