HomeJupiler Pro League

Zal Liverpool haar ongeslagen reeks tegen Tottenham verderzetten?

Liverpool groepsfoto

Speeldag 15 in de Premier League wordt afgesloten door Tottenham tegen Liverpool.

De Spurs hebben zich stevig in de top vijf van het klassement genesteld, terwijl de ploeg van Jürgen Klopp slechts op een teleurstellende negende plaats staat.

Liverpool speelt de laatste tijd dan ook erg wissel vallend, maar na hun overwinning tegen Napoli in de Champions League lieten ze duidelijk zien dat ze nog steeds één van de betere ploegen in Europa zijn.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Tottenham – Liverpool vind je hieronder.

Zwarte beest van Tottenham

Tottenham Hotspur begon uitstekend aan het seizoen met zeven overwinningen en twee gelijke spelen in tien Premier Leaguewedstrijden.

De laatste tijd lijken ze echter iets wisselvalliger te presteren.

Zo gingen ze midden oktober onderuit tegen Manchester United en daarna volgde ook een verlies tegen Newcastle United.

Vorige week tegen Bournemouth slikten ze ook twee doelpunten in een 2-3 overwinning.

In de Champions League deden de Spurs het ook erg goed met drie overwinningen en twee gelijke spelen in hun poule.

Liverpool deed het in de Champions League nog beter. In een toch wel moeilijkere poule behaalden zij vijf overwinningen op rij na één nederlaag tegen Napoli op de eerste speeldag.

In de Premier League zijn ze aan een erg wisselvallig seizoen bezig.

Zo verloren ze nog maar pas van Leeds United en Nottingham Forrest, terwijl ze daarvoor wel West Ham United én Manchester City konden verslaan.

Wij baseren ons daarom op de onderlinge confrontaties tussen Tottenham en Liverpool.

Daarin wordt het plots heel duidelijk dat Liverpool zondag de grote favoriet zal zijn.

De Reds doen het historisch gezien namelijk altijd héél goed tegen de Spurs.

Van hun laatste tien wedstrijden won Liverpool er maar liefst zeven. De overige drie keer eindigden de onderlinge confrontaties op een gelijkspel.

Het is ondertussen bijna exact vijf jaar geleden dat Tottenham nog een keertje kon winnen van Liverpool.

Liverpool wint (notering van 2.20)

Na de rust

Liverpool scoort op verplaatsing niet zo makkelijk en als ze scoren is dat vaak pas laat in de wedstrijd.

Zo maken ze gemiddeld pas na 60 minuten hun eerste uitdoelpunt.

Bij Tottenham slikken ze eigen huis pas na gemiddeld 33 minuten hun eerste doelpunt, terwijl ze er zelf 41 minuten over doen om te scoren.

Dat doet ons vermoeden dat de wedstrijd vooral in de tweede helft zal bepaald worden.

Meest aantal goals in de tweede helft (notering van 2.00)