Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Zal Antwerp alles uit de kast moeten halen om KV Kortrijk te kloppen?

Antwerp FC spelers algemeen seizoen 2023 2024

Speeldag 3 in de Jupiler Pro League wordt op vrijdagavond geopend door Antwerp FC en KV Kortrijk.

Antwerp zal zich meteen willen herpakken na het verlies tegen Anderlecht (1-0) van vorige week.

KV Kortrijk blijft momenteel achter als één van de enige twee ploegen zonder punten na twee speeldagen.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Antwerp – KV Kortrijk vind je hieronder.

Interessant duel

KV Kortrijk leek nochtans op speeldag één op weg naar een uitstekend resultaat tegen AA Gent. De West-Vlamingen kwamen uiteindelijk echter niet verder dan een 3-2 verlies.

Toch had Felipe Avenatti tot twee maal toe nog de 3-3 aan de voet in het slot van de wedstrijd. Een gemiste kans voor Kortrijk.

Ook tegen STVV bleef KV Kortrijk achter met 0 punten, al had er misschien wel opnieuw een gelijkspel ingezeten. Voor de tweede keer op rij dus nét niet.

Zou het dan tegen Antwerp op speeldag 3 wel lukken?

The Great Old is de regerende kampioen en in theorie de sterkste tegenstander die Kortrijk in dit seizoens begin treft. Al zal het verschil met AA Gent momenteel niet echt zo groot meer zijn.

De kampioen liet vorig weekend wel een steek vallen tegen Anderlecht, maar historisch gezien heeft Antwerp het altijd moeilijk tegen Anderlecht. Ze zitten nu al aan zes wedstrijden zonder zege tegen Paars-Wit.

In principe zou Antwerp deze clash tegen KV Kortrijk altijd moeten kunnen winnen en zeker voor de ogen van de eigen supporters op de Bosuil.

Gevecht

Toch zal KV Kortrijk niet zomaar de zege uit handen geven. Tegen STVV begonnen ze ook zeer sterk aan de wedstrijd, maar ondanks de vele doelpogingen lukte het hen niet om er ééntje af te maken.

Tegen AA Gent deden ze dat wel. Ook bij de 3-1 bleef KV Kortrijk vechten en ei zo na konden ze zelfs nog een gelijkspel uit te brand slepen.

Antwerp is vrijdagavond overduidelijk de topfavoriet, maar ze zullen moeten vechten voor de drie punten.

Antwerp wint én beide teams scoren (notering van 2.90)

Must See

More in Jupiler Pro League